SPORNA 'VILLA MARIA'

HRT potresa anonimna prijava protiv Nemčić, Huljića i Majetića

09.04.2014 u 17:31

Bionic
Reading

Mariju Nemčić, šeficu Odjela produkcije HRT-a, skladatelja Tončija Huljića, producenta Romana Majetića te nekoliko nepoznatih osoba djelatnici HRT-a anonimno su prijavili DORH-u, USKOK-u i MUP-u smatrajući da su se udružili i oštetili HRT za 30 milijuna kuna i sebi pribavili nepoznati iznos imovinske koristi preko serije 'Villa Maria' koju je HRT prije osam godina kupio od AVA produkcije u vlasništvu Majetića i Huljića

Podnesena prijava poslana je na mail adrese svih novinskih redakcija a o njoj je izviješten i Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a kojeg smo upitali da prokomentira sadržaj prijave, a zanimalo nas je i je li od svojih suradnika zatražio da se očituju i je li možda pozvao nadležne državne institucije da istraže cijeli slučaj.

'Koliko nam je poznato, prijava koju spominjete poslana je nadležnim tijelima te će ona odlučiti hoće li i koje radnje poduzeti. Također, koliko smo upoznati, prijava sadrži informacije koje su sve već ranije eksploatirane i medijski i pravosudno te na temelju tih informacija do sada nije podizana kaznena prijava', kratko nam je odgovoreno iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

Prema prijavi, radnici smatraju da je HRT pretplatio seriju, za koju nema ni vlasništvo nego tek licencu za emitiranje, pa drže da je riječ o najskupljoj licenci koju HRT ikada platio, a kažu kako se isto dogodilo i sa serijama Ratkajevi, Ljubav u zaleđu i Obični ljudi te da je je ukupna šteta za HRT dosegnula 130 milijuna kuna.

Upitana da prokomentira navode iz prijave koja je sredinom ožujka poslana u DORH i USKOK, Marija Nemčić kaže: 'Ne znam što bi vam rekla. Već sedam godina me se pokušava difamirati s istom stvari. Ništa to nije novo i da je nešto bilo sumnjivo, valjda bi se već i pokrenulo nešto protiv mene. Nažalost, nakon takvih stvari i ja moram dizati prijave i tužiti, a sve to košta vremena i novaca.'

Tonči Huljić, kada smo mu rekli zašto ga zovemo, najprije je uzdahnuo, a potom izustio: 'U ime oca, i duha i sina svetoga! Nemam pojma o prijavi. To mi je prvi glas. Ako bude trebalo i ako me pozovu da pojasnim o čemu se radi, to ću rado učiniti. Ne znam što bi vam drugo rekao.'

Osim na redakcije, mail s prijavom poslan je na političke stranke, Programsko vijeće HRT-a koje sutra ima sjednicu, ali i na adrese Sabora i Vlade RH.

Jesu li DORH i USKOK zaprimili prijave, poslane sredinom ožujka, te jesu li što po tom pitanju poduzeli, nisu željeli otkriti.