S KIME ĆE PRGOMET?

Hrid donosi odluku o postizbornoj suradnji

09.12.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Dva tjedna nakon što je Drago Prgomet svoju udrugu Hrvatska inicijativa za dijalog - Hrid pretvorio u stranku saborski zastupnici koji su ne tako davno bili dijelom platforme Most trebali bi na izvanrednoj skupštini raspravljati i donijeti odluku o postizbornoj suradnji

Izvanredna skupština, doznajemo, održat će se u 17 sati u Novinarskom domu, a prvi dio će, za razliku od osnivačke skupštine, biti otvoren za javnost.

Radi se zapravo o izvanrednom saboru, pojašnjavaju za tportal iz Hrida. Glavna tema skupštine bit će daljnji koraci stranke u pregovorima o sastavljanju Vlade, što je u ponedjeljak, nakon konzultacija na Pantovčaku, najavio i predsjednik Hrida Drago Prgomet.

'Hrid ima skupštinu u srijedu i na toj ćemo skupštini odlučiti o našim daljnjim političkim koracima. Ono što je sigurno je to da mi ne bježimo od odgovornosti, tj. preuzimanja vlasti i vjerojatno će u tom pravcu i biti odluka skupštine, a nakon toga slijede razgovori s potencijalnim mandatarima, odnosno lijevom i desnom koalicijom', najavio je Prgomet.

Prekjučer nije želio otkriti hoće li se Hrid prikloniti koaliciji okupljenoj oko HDZ-a ili koaliciji okupljenoj oko SDP-a. 'Skupština će odlučiti kome smo bliži, a konačnu odluku o tome s kim će Hrid stupiti u koaliciju donijet će svi članovi po načelu jedan član - jedan glas', rekao je Prgomet.

Podsjetimo, u medijima i javnosti spekulira se da je Prgomet zasad bliži koaliciji okupljenoj oko SDP-a. Naime nije tajna to da je Prgomet, nekadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, u lošim odnosima s vrhom bivše stranke, zbog čega se pretpostavlja da će teško prihvatiti suradnju s Domoljubnom koalicijom.

Iako Prgomet zasad nije riječima dao do znanja da je naklonjen SDP-u, zbog tajnog sastanka s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem s njime je suradnju prekinuo Most, što je i dovelo do toga da on osnuje svoju stranku.