RAT NOVINARA

Hrga žestoko uzvratila Dežuloviću

27.06.2015 u 11:58

Bionic
Reading

Nastavlja se žestoki sukob između Mirjane Hrge i Borisa Dežulovića. Sada već bivši novinar Slobodne Dalmacije i ostalih EPH izdanja, reagirao je na Hrgin post na Facebooku u kojem je ona napisala da kolumnisti nisu novinari

Dežulović je u kolumni u sarajevskom Oslobođenju podsjetio na karijeru Mirjana Hrge: 'Od mlade HDZ-ove komesarke na prvoj liniji obrane Herceg-Bosne, do prekaljene profesionalke u Šeheru, usred socijalističkog federativnog Regiona', aludirajući na njen angažman za podružnicu informativne kabelske mreže Al Jazeera u Sarajevu.

Sada stiže novi nastavak. Hrga opet na svom Facebook profilu žestoko uzvraća Dežuloviću ponovno mu poručivši da nije novinar. 'Koliko god da si jednom to pokušavao biti. Sad znamo da nisi ni gospodin, nego običan balkanski blefer. Luzer kojeg zamišljam kako i ovog puta radi ozbiljno 'istraživanje' teme 'ubij Hrgu', skvrčen guglajući u nekom sobičku. Vidio je on siroti 'neku pancirku, pa ne sumnjam na istoj profil FB stranici i reportaže iz Tripolija, Bejruta, Gaze, Sirije... ali 'šta će ta Hrga, ima na Googleu materijala koje su pisali ovakvi kao ja, pomisli Dežulović i baci se na pisanje uratka kojeg bi se normalan autor, stariji od 30, sramio do kraja života', napisala je Hrga.

Upozorila je da je tekst o njenoj karijeri namjerno napisao krajnje tendenciozno prelazeći preko činjenica koje mu ne odgovaraju. 'Ali trebalo je Dežuloviću, u tom 'ozbiljnom istraživanju teme', ponešto i pročitati osim naslova i kafanskih rasprava o Hrgi, koju 'ne znaš' ali joj posvećuješ kolumnu. Bila sam sklona tvrditi da si interesantan kolumnist. Ne, ti si samo opasno piskaralo. Talentirano. Lažljivo. Pišeš i da sam post obrisala. Ne Dežuloviću, on je tu i ostat će', poručila mu je Hrga.

Naglasila je da ona voli svoju domovinu iako odavno zbog Soroševih plaćenika poput njega radi za strance, ali zbog toga je upoznala svijet na licu mjesta dok on skuplja aplauze kompleksaša koji će dušu prodati vragu. 'Zbog takvih kao ti, ova zemlja ima problem ravan kukastom križu na Poljudu. Ja ga prezirem, a ti mu se 'veseliš'', naglasila je Hrga.

Cijeli post možete pročitati ovdje.