FORBES ODABRAO

Houston je najpoželjniji grad za život u SAD-u

28.07.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Washington je politički centar Sjedinjenih Država, New York je financijsko središte, u Los Angelesu je najviše filmskih zvijezda, no Houston je ‘naj cool’ grad za život u toj državi, pokazali su podaci objavljeni na stranici Forbes.com

‘U Houstonu je tijekom prošle godine broj zaposlenih porastao za 2,6 posto, a gotovo 50.000 Amerikanaca, osobito mladih i obrazovanih, preselilo se u taj grad zbog dobrih uvjeta za život. Trenutačno je prosječna dob stanovnika Houstona 33 godine’, piše Forbes.com.

Koristeći podatke Sperlings Best Places, Forbes.com je gradove poredao uzevši u obzir mogućnosti zapošljavanja, zabave te broj kvalitetnih restorana i barova, vodeći računa o prostorima za rekreaciju, raznim kulturnim događanjima, troškovima života i zelenim površinama.

Ustanovljeno je da je priljev mladih profesionalaca u Houston rezultirao povećanjem broja restorana, galerija i kvalitetnijih stanova koji su, uz povećanje broja kulturnih događaja poput kazališnih predstava, umjetničkih izložbi i koncerata, grad pretvorili u poželjno i ugodno mjesto za život.

Visoko na popisu je i Dallas, na četvrtom mjestu, dok su se San Francisco i New York jedva ugurali u prvih deset.
Kalifornija i Texas imaju svaki po pet gradova među prvih dvadeset.