kaznionica otvorenog tipa

Horvatinčić dobio premještaj, ostatak kazne služit će u pulskoj Valturi

02.12.2023 u 20:58

Bionic
Reading

Na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača, gdje je služio zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Tomo Horvatinčić (75) dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule, u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal, te blaže oblike kaznenih djela

Horvatinčić je, podsjetimo, nakon što mu je potvrđena presuda, jedno vrijeme proveo u Centru za dijagnostiku kaznionice u Remetincu, nakon čega je 7. rujna 2021. godine upućen u kaznionicu u Lipovici, a početkom listopada iste godine bio je premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

Iz Lipovice će sada biti premješten u Valturu, a kako piše Jutarnji list, sljedeći korak bi mogao biti prijevremeni prekid izdržavanja kazne zbog zdravstvenog stanja. U Valturi je kaznu za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj služio i sadašnji čelnik Reformista Radimir Čačić, ali i bivši hrvatski veleposlanik pri UN-u Neven Jurica.

Podsjećamo, Horvatinčić je osuđen zbog nesreće u akvatoriju, a na odsluženje kazne nakon nekoliko godina javio se 14. srpnja 2021. godine, točno 10 godina od nesreće u kojoj je svojim gliserom naletio na jedrilicu talijanskog bračnog para i na mjestu ih usmrtio. Horvatinčić je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011. u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'