DUGE CIJEVI U VARAŽDINU

Horda specijalaca čuvala Amira Mafalanija

22.01.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Amir Mafalani, jedan od pritvorenika koji se sumnjiče za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franića, priveden je radi ispitivanja na varaždinski Županijski sud koji je zbog toga bio pod opsadnim stanjem

Već u ranim jutarnjim satima, varaždinska palača pravde bila je pod posebnim režimom zaštite. Redovna kontrola na ulazu u objekt pojačana je, pregledavani su svi koji su ulazili, pa i pravnici u poduzećima, a nitko bez ranijeg dogovora nije mogao ni ući.

Usto, unutar i oko zgrade raspoređeno je više policajaca, od kojih su neki bili naoružani dugim cijevima. U trenutku ulaska Mafalanija u zgradu, odnosno izlaska i vraćanja u zatvor, promet ulicom bio je obustavljen, a obližnja parkirališta ispražnjena.

Takve mjere osiguranja, koje su izazvale pozornost građana, poduzete su, kako doznajemo na varaždinskom Županijskom sudu, zbog važnosti koje Mafalani ima u slučaju Pukanićevog ubojstva, a ne toliko zbog predmeta u kojem je ispitivan.

Naime, Mafalani je drugoosumnjičeni za kazneno djelo prevare u gospodarskom poslovanju, zajedno s prvoosumnjičenim M. D. iz Zagreba, vlasnikom jednog zagrebačkog poduzeća. Sve njih varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči za prevaru jednog varaždinskog trgovačkog društva. No hoće li biti protiv njih biti podignut i optužni prijedlog, znat će se tek nakon završetka predistražnog postupka u sklopu kojeg još treba ispitati predstavnika zagrebačkog poduzeća te čuti obranu prvoosumnjičenika koji se trenutačno nalazi na liječenju.