DOBILA TRI ODBORA U SABORU

Holy neće s Laburistima, nagodila se s SDP-om!

26.10.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Mirela Holy neće biti kandidatkinja Hrvatskih laburista za gradonačelnicu Zagreba. Iako su se neki razgovori vodili, Holy je odlučila ostati vjerna SDP-u, a stranka je očito shvatila da bi ta kandidatura mogla omesti planove njihovog kandidata Davora Bernardića te su Holy smjestili u čak tri saborska odbora

'Mi smo građanima htjeli ponuditi dobrog kandidata i vodili su se razgovori s Mirelom Holy. Zapelo je s njezine strane jer je i dalje članica SDP-a', rekao je za tportal Robert Prugovečki, predsjednik zagrebačke podružnice Hrvatskih laburista.

Iako je puštanje informacije o pregovorima u medije očito bilo puštanje probnih balona, na što je javnost pozitivno odgovorila, SDP-ovci su čvrsto odlučili kako Holy treba zadržati pod svojim skutima. To je dao naslutiti i neki dan Davor Bernardić kada je, zamoljen da komentira vezu Holy i Laburista, rekao kako je on kandidat SDP-a za gradonačelnika i kako vjeruje kako ga Holy, kao članica stranke, u tome podržava.


'Ja nisam ni bila u pregovorima. Oni su meni to predložili, a ja sam rekla da sam članica SDP-a i da sam lojalna stranci', rekla je danas bivša ministrica. No, prije samo šest dana, Holy je govorila sljedeće. 'Članica sam SDP-a, a ako to jednog dana ne budem bila, onda ću razmisliti u kojem će se smjeru kretati moja politička karijera… Činjenica je da stranka, barem sam ja to tako shvatila, jest pokazala da u principu ne računa na mene. Ja to iščitavam iz same činjenice da sam ja članica parlamenta već četiri mjeseca, a ta me stranka nije stavila ni u jedan odbor.'

No, okolnosti su se promijenile, kandidatura Holy očito bi Bernardića koštala previše glasova, pa su socijaldemokrati brže-bolje odlučili Holy primiriti mjestom u saborskom odboru, i to ne jednom, već tri: u Odboru za gospodarstvo, Odboru za ljudska prava i nacionalne manjine i u Odboru za zaštitu okoliša i prirode.

Ovo saborsko kadroviranje predložio je Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, a Sabor te promjene upravo izglasao.