NEMA KRIZE U ZAGREBU

Holding povećao plaće za 5.500 kuna!

04.12.2009 u 07:47

Bionic
Reading

Usklađivanje plaća među podružnicama Zagrebačkog holdinga rezultiralo je velikim povećanjima budžeta, a nositelji dužnosti u najvišim razinama vodstva, primjerice u Zagrebparkingu, sada dobivaju plaće veće za 5.500 kuna, otkriva Jutarnji list

Usred recesije mjesečna plaća desetorice rukovoditelja povećana je u prosjeku za 3.500 kuna neto, što na godišnjoj razini iznosi milijun kuna bruto za tu podružnicu.

I u Holdingu su svjesni da nije najbolji tajming za povećanja plaća, no povećanje se dogodilo, i to bez konzultiranja sindikalnih povjerenika. Sindikalce Holdinga nitko nije pitao slažu li se s novom preraspodjelom novca. Na precizna pitanja o promjenama plaća u svim podružnicama Holdinga, od Maje Čakarun, rukovoditeljice Odjela za odnose s javnošću u Službi za korporativne komunikacije Holdinga, novinari Jutarnjeg dobili su štur i uopćen odgovor.

'Na sjednici Uprave Zagrebačkog holdinga, održanoj 13. studenog 2009, usvojena je odluka da se višem menadžmentu podružnice Zagrebparkinga usklade koeficijenti s Katalogom tipiziranih radnih mjesta u prosjeku za jedan i pol veći koeficijent od prethodnog' - piše u priopćenju.

Inače, osnovica plaće u Holdinga 2.887 kuna, što znači da je prosječno povećanje 4.330 kuna. S obzirom na to da se radi o deset zaposlenika, godišnji bruto iznos te podružnice za plaće sada će biti veći za oko milijun kuna.

Jedna od glasina, koje kruže sindikalnim podružnicama Holdinga, govori da je odluka o povećanju plaća donesena bez znanja Milana Bandića, koji je posljednjih tjedana, a i mjeseci, zaokupljen predsjedničkom kampanjom. Novi iznosi na platnim listama zaposlenika Holdinga mogli bi dodatno zategnuti odnose gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Uprave Holdinga Ive Čovića