NIJE NAUČIO USTAV

HNS se dobrano šali na račun Petrova; pripremili mu i poklon

15.01.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Smatrajući da je predsjednik Sabora Božo Petrov svojim izjavama pokazao da nije pročitao Ustav RH, iz HNS-a zaključili su da ga možda nema pa su Mladi HNS-a, predvođeni Matijom Zamljačancem, za ponedjeljak najavili da će ispred Sabora Petrovu donijeti primjerak Ustava, a prisjetili su se i jamstava koja su tražili od MOSTA te se opet našalili na njihov račun

'Predsjednik Sabora Božo Petrov još nije svladao temeljna srednjoškolska znanja', ističu u svom priopćenju HNS-ovci koji su podsjetili i na nužna jamstva koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti, koja su uputili medijima prije više od četiri mjeseca, kada je upravo Most postavljao ultimatume i zahtijevao jamstva drugih političkih stranaka.

Podsjetimo, prije više od četiri mjeseca, kada je uoči izvanrednih parlamentarnih izbora, nakon rušenja vlastite vlade, Most postavljao ultimatume i zahtijevao jamstva drugih političkih stranaka, HNS je zatražio od Mosta sedam jamstava koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti.

'Stava smo da je takvo djelovanje za Most nemoguća misija. U skladu s našim očekivanjima, vodstvo Mosta iz dana u dan, na opću žalost hrvatskih građanki i građana, potvrđuje koliki su politički diletanti i neznalice', tvrde u HNS-u i posebno ističu dvije točke svojih uvjeta koje se tiču preuzimanja političke odgovornosti radnog vremena, odnosno napomene da će MOST raditi i vikendima i nakon 17 sati

'Neodgovornost prema dužnostima koje su preuzeli u Vladi, nesnalaženje i neznanje zorno su prikazali izmišljanjem povoda za referendum, ne bi li prebacili lopticu odgovornosti na građane, te najavama promjene Ustava, kojima je čelnik Mosta Božo Petrov htio 'zaštiti HEP', interpretacija je koja dolazi iz HNS-a.

'Predlažemo vodstvu Mosta da prije takvih izjava pročita Ustav, jer da su to učinili, znali bi da sve već piše u članku 52. Osim što nisu u stanju pročitati Ustav, ne razumiju ni da se materija o kojoj govore regulira zakonom, a ne Ustavom. Možemo samo zaključiti da gradivo iz Politike i gospodarstva, koje se uči u četvrtom razredu srednje škole, Božo Petrov i njegova ekipa još nisu svladali', kažu HNS-ovci te zaključuju da bi vodstvu Mosta bilo bi pametnije preuzeti odgovornost i pronaći pravo rješenje za kupnju INA-e. 'HNS će uskoro prezentirati svoj model otkupa INA-e, kojem su se članovi današnje vlade prije dvije godine protivili, a kojim se INA može otkupiti bez prodaje HEP-a', rekli su u svom priopćenju HNS-ovci..