NEOBIČAN REJTING

HNS-ovim biračima bolji Lesar nego Čačić

26.02.2012 u 08:54

Bionic
Reading

Premijer Milanović uživa potporu 70 posto građana i bilježi blagi pad, pokazalo je istraživanje koje je provela Nova TV. Zanimljivo je pratiti birače HNS-a: njih 100 posto podupire predsjednika Josipovića, premijera Milanovića 84 posto, potom Dragutina Lesara - njih 82 posto, a tek onda dolazi na red i predsjednik HNS-a Radimir Čačić s potporom 37 posto svojih birača

Premijer Milanović uživa potporu 70 posto građana i bilježi blagi pad, pokazalo je istraživanje koje je provela Nova TV. Očekivano, nakon rekordnog skoka popularnosti koji je zabilježio na početku mandata. No, što se njega tiče, on uživa veliku potporu među svojim biračima. Uz njega je 93 posto SDP-ovaca, ali i partnera narodnjaka je 84 posto. Zanimljivo, i 46 posto HDZ-ovih birača ima pozitivan dojam o premijeru.

Jadranka Kosor je na stabilnih 32 posto. Među svojim HDZ-ovcima ima 79 posto potpore. Zanimljivo je pratiti birače HNS-a. Tako njih 100 posto podupire predsjednika Josipovića, premijera Milanovića 84 posto, potom Dragutina Lesara - njih 82 posto, a tek onda dolazi na red i predsjednik HNS-a Radimir Čačić s potporom 37 posto svojih birača.

Predsjednik Josipović i dalje je na visokoj potpori, ali je i blago gubi. Sada je na 84 posto, što je pad od četiri posto u odnosu na prije mjesec dana.

Zanimljivo je kako od kolovoza SDP-u rejting raste, a trenutačno je na 35 posto, što je jedan od boljih rezultata posljednjih godina. HDZ je na stabilnih 21 posto. Potom su tu Laburisti sa 6,1 posto. Narodnjaci su na 4,1 posto, no iako unutar statističke pogreške, oni od kolovoza padaju - tada su imali sedam posto. Zatim su tu pravaši s 3,6 posto, nezavisna lista Ivana Grubišića ima 3,5 posto. HSS ima 2,4, a HDSSB također 2,4 posto. Ostale stranke osvajaju desetak posto, a toliko je i neodlučnih.