OSTAVKA STIŽE UJUTRO

HNS-ovci se na Facebooku opraštaju od ministrice Zlatar Violić

25.03.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić tijekom jutarnjih sati javnosti bi trebala odaslati nekoliko rečenica u kojima će obavijestiti da podnosi ostavku, doznaje tportal. Od ministrice koja evidentno napušta funkciju na Facebooku su se počeli opraštati i njezini stranački kolege iz HNS-a

O imenima nasljednika Zlatar Violić na čelnom mjestu Ministarstva kulture još uvijek se špekulira. Jučer se u kuloarima pojavilo ime Tamare Perišić, no ona na pozive tportala od sinoć ne odgovara.

Dok u HNS-u moraju donijeti odluku o nasljedniku, neki stranački kolege uskoro bivše ministrice od nje su se na neki način počeli opraštati na Facebooku.

'Greške, propusti i nesmotrenost u politici, osobito na visokim dužnostima, uvijek imaju dodatnu etičku dimenziju i odgovornost za njih veća je od uobičajene. Nema popusta i nema opravdanja. Kad je javno dobro u pitanju, moraju vrijediti oštrija pravila', napisao je na svom profilu HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

'Mi koji smo surađivali s Andreom Zlatar Violić naprosto je volimo i cijenimo njezinu stručnost, iznimnu obrazovanost, ljudskost, ali i naivnost koja je katkad znala biti začuđujuća, ali i simpatična. No teret koji podnosi prevelik je i zahtijeva tešku, ali poštenu odluku. Zahvalan sam joj na suradnji i na onome što je, usprkos svemu, pokrenula kao ministrica kulture', napisao je HNS-ovac.

Na Facebooku se oglasio i potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak. 'Puno toga se ovih dana piše i govori o Ministarstvu kulture i ministrici Andrei Zlatar Violić, pa i od mene jedna kratka. Na osobnoj razini - Andrea, svaka podrška i potpora, nadam se da ćemo u budućnosti još više nastaviti surađivati i raditi zajedno. Na političkoj razini - ukoliko je bilo nespretnosti i krivih poteza, ministar snosi odgovornost jer on odgovara za rad ministarstva i prvi je koji mora snositi posljedice. Ali... Ako je sve ovo o čemu se piše točno, onda nitko od njezinih suradnika u Ministarstvu, niti zamjenik, niti bilo tko od pomoćnika, ne može biti novi ministar! Ako Andrea odlazi, onda i oni svi moraju otići!', napisao je Stojak.