OTVORENA PREPISKA

HNS-ova potpora Kregaru nije bezuvjetna

21.04.2009 u 15:46

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić u današnjem je pismu nezavisnom kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika Josipu Kregaru poručio da HNS-ova potpora njegovoj kandidaturi nije bezuvjetna, već uvjetovana mudrošću i odgovornošću u upravljanju glavnim gradom

ZAGREB - 'Naša podrška Vama nije bezuvjetna. Naš uvjet je da pokažete mudrost u pobjedi i odgovornost prema građanima Zagreba u vođenju grada nakon izbora', stoji u Čačićevu pismu kojim je odgovorio na ono jučerašnje u kojemu mu je Kregar zahvalio na HNS-ovoj potpori, za koju je u pismu rekao da je 'iz sredstava javnog informiranja stekao dojam da je bezuvjetna', kaže u pismu predsjednik HNS-a.

Čačić u pismu ističe da je HNS-ova potpora Kregarovoj kandidaturi na tragu dosljedne borbe njegove stranke za promjenu vlasti u Zagrebu, navodeći da je HNS već gotovo deset godina jedina politička snaga u Zagrebu koja se dosljedno i javno zauzima za sposobnost i transparentnost u vođenju grada.

Dodaje da je HNS usko stranačke interese i osobnu promociju podredio nužnosti spašavanja Zagreba od loše vlasti i na ranijim izborima za gradsku skupštinu, da mu političko iskustvo govori da je štetno rasipati glasove većine u Zagrebu koja želi građanski, moderan i funkcionalan grad.

Čačić je prošlog tjedna objavio da se neće natjecati za gradonačelnika te da će HNS podržati Kregara, objasnivši da je njegova stranka u dogovoru s Kregarom procijenila da Zagreb ima opciju za promjene i da glasove građanske opcije ne treba rasipati, što je u dijelu javnosti protumačeno kao skrivena koalicija, a što je Kregar u jučerašnjem pismu Čačiću odbacio.

Kregar je Čačiću zahvalio na potpori, ali i izrazio žaljenje zbog njegova stava da u Gradskoj skupštini samo stranke mogu jamčiti provedbu ideja i programa.

Čačić mu danas odgovara da HNS-ovo političko iskustvo govori da je za uspjeh projekta smjene vlasti u Zagrebu ključna politička stabilnost u Gradskoj skupštini, jamstvo koje, smatra, ne mogu biti 'jednokratno okupljeni ljudi, već jedino političke stranke s dugoročnijim političkim ciljevima od jednih izbora'.

'Odgovornost za izvršnu vlast nakon izbora bit će Vaša. U odgovornosti za rad Gradske skupštine HNS će i nadalje igrati ključnu ulogu', stoji u Čačićevom pismenom odgovoru Kregaru.