KOVAČEVIĆ POD PRITISKOM

HNS-ov ekonomski guru krenuo na HDZ-ov skup, pa klisnuo u Beč

03.03.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Iako je još u petak bio najavljivan kao jedan od govornika na HDZ-ovoj gospodarskoj konferenciji, HNS-ov Dragan Kovačević na njoj se na kraju ipak nije pojavio. Domaćinima skupa ispričao se sastancima u Beču, no već se spekulira da je zapravo podlegao pritiscima iz HNS-a

Još u petak Dragan Kovačević bio je najavljen kao jedan od govornika na HDZ-ovoj konferenciji 'Hrvatska i EU - Razvojna politika 2015. - 2020.', taj tjedan u jednom zagrebačkom restoranu viđen je i na ručku s jednim od HDZ-ovih gospodarskih stratega Domagojem Ivanom Miloševićem, a u četvrtak je u Jutarnjem listu uvjeravao da će ići na taj skup, i to kao stručnjak.

Naime, Kovačević je kao predsjednik uprave JANAF-a trebao sudjelovati u panel-diskusiji na temu energetskih potencijala Hrvatske u Europskoj uniji i, sudeći po njegovim riječima, nije imao problema doći na skup kao stručna osoba iako je član HNS-a.

No njegovo sudjelovanje na konferenciji na kojoj je većina govornika bila iz HDZ-a i njegovih koalicijskih stranaka, navodno nije dobro sjelo Kovačevićevim kolegama iz HNS-a. Neki od njih, kako je pisao Jutarnji list,  Kovačeviću su zamjerili to što dolazi na oporbeni skup u izbornoj godini.

Čini se da je pritisak iz matične stranke na kraju bio prevelik. Kovačević se na HDZ-ovoj gospodarskoj konferenciji, koja se održala jučer, nije pojavio.

'Poziv za sudjelovanje dobio sam od Zaklade Konrad Adenauer, ali sam se ispričao jer sam jučer bio u Beču na nekim poslovnim sastancima', objasnio je za tportal svoj nedolazak Kovačević.

S obzirom na to da je još u četvrtak tvrdio da na skup dolazi, upitali smo ga je li se radilo o nekim izvanrednim sastancima u Beču, no odgovor na to nismo dobili.

Kako doznajemo u HDZ-u, Kovačević je dolazak otkazao u petak, a na skup je poslao rukovoditeljicu Službe razvoja i planiranja u JANAF-u Gordanu Sekulić.

U HDZ-u se službeno ne žele miješati u razloge Kovačevićevog nedolaska, no pretpostavljaju da pritisak čak nije došao iz njegove matične stranke, HNS-a, već iz glavne vladajuće stranke SDP-a.