anka mrak taritaš

'HNS kakav poznajem je umro'

08.06.2017 u 20:06

Bionic
Reading

Na Dnevniku Nove TV gostovala je Anka Mrak Taritaš te je prokomentirala događaje vezane uz HNS za čije pregovore s HDZ-om nije ni znala do ponedjeljka. 'HNS kakav poznajem je umro', ustvrdila je

‘Ja sam od 2012. u HNS-u, ali puno duže pripadnosti idejama HNS-u. Ja idem dalje, a taj HNS u kojem sam bila nažalost više ne postoji. Bila sam tužna, bilo mi je jako teško o tome govoriti. HNS je bio važan u mom životu, zahvaljujući njemu uspjela sam dvaput ući u Sabor. Osjećam da je jednostavno to tako trebalo biti i olakšanje da svatko ide svojim putem dalje’, rekla je Mrak Taritaš, dodajući da se i na sjednici Središnjeg odbora oprostila s prijateljicama i prijateljima.

‘Rekla sam im da im želim svu sreću u tom zaokretu od 180 stupnjeva i da ne mislim da je to dobro. Na žalost u to ne vjerujem, ali želim im svu sreću. Mislim da neće uspjeti, danas je HNS kakav poznajem umro. Možda će stvoriti neki drugi HNS za neke druge ljude i s drugim ljudima’, izjavila je za Novu TV.

Mrak Taritaš tvrdi da je za pregovore vodstva HNS-a s HDZ-om doznala tek u ponedjeljak, dan nakon drugog kruga lokalnih izbora. Na pitanje kako to da nije ranije pitala tadašnjeg predsjednika Ivana Vrdoljaka jesu li istinite glasine da pregovara s HDZ-om, Mrak Taritaš kaže da je bila u dugoj i teškoj kampanji i da je bila uvjerena da do te suradnje neće doći. ‘Vrdoljak mi je rekao da sam bila u teškoj kampanji i da me nije htio uznemiravati s takvim informacijama’, kaže Mrak Taritaš.

Na pitanje vjeruje li da Vrdoljak zaista napušta politiku, Mrak Taritaš kaže: ‘Kad se jednom bavite politikom onda se njome zarazite’.