ŽRTVE IZ DOMOVINSKOG RATA

HND položio vijenac za ubijene i poginule novinare, snimatelje, fotoreportere i tehničare

17.11.2017 u 11:08

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog, predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND) položili su u petak vijenac i upalili svijeće uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu, postavljenoj na zgradi te krovne novinarske organizacije.

Na spomen-ploči nalaze se imena hrvatskih novinara, snimatelja, fotoreportera i tehničara ubijenih u Domovinskom ratu Siniše Glavaševića, Branimira Polovine, Tomice Belavića, Žarka Kaića, Živka Krstičevića, Gordana Lederera, Ivana Maršića, Stjepana Penića, Đure Podboja, Zdenka Purgara, Željka Ružičića, Nikole Stojanca, Tihomira Tunukovića i Pave Urbana.

Predsjednik HND-a Saša Leković podsjetio je da je HND spomen ploču postavio 1994. godine. Naglasio je kako se HND potrudio da ove godine strani novinari koji su poginuli u Domovinskom ratu, a čije mjesto pogibije nije bilo obilježeno - dobiju ta obilježja.

 

'Pomogli smo lokalnim zajednicama u Petrinji i Glini da se, u spomen na naše kolege iz Njemačke i Francuske koji su poginuli na tim mjestima, otvore spomen obilježja. Trudit ćemo se da i svi drugi novinari, i strani i domaći, koji nemaju obilježja na mjestima na kojima su poginuli, dobiju i da se to u slijedećim godinama ispravi', kazao je Leković.