ŠEFICA UZVRAĆA UDARAC

Hloverka prijavila Šprajca i Stankovića

18.01.2010 u 20:36

Bionic
Reading

Samo dan prije nego što bi mogla biti smijenjena s mjesta šefice televizijske informative, Hloverka Novak Srzić prijavila je Zorana Šprajca i Aleksandra Stankovića Etičkom povjerenstvu HRT-a. Obojica su prijave zaradili zbog spornih gostiju

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić na Šprajca i Stankovića se, neslužbeno doznaje Jutarnji, potužila jer se ne slaže s izborom, odnosno načinom i trenutkom prezentacije gostiju. Naime, Stankoviću je zamjerila što je jučer u svojoj emisiji 'Nedjeljom u dva' ugostio komentatora Index.hr-a Tomislava Klauškog, dok je prijava Šprajcu došla zbog ugošćivanja SDP-ovog šefa Zorana Milanovića u 'Dnevniku' HRT-a.

Kako piše Jutarnji, prijave su ljude na HRT-u začudile, jer je Hloverka unatoč prvotnom protivljenju na kraju ipak Stankoviću odobrila gostovanje Klauškog, ističući pritom da je tolerantna. Što se pak tiče gostovanja Milanovića kod Šprajca, 'čudnovata Hlo' još je ranije rekla kako smatra da je desetominutno gostovanje šefa SDP-a u središnjem 'Dnevniku' presedan koji ona, da je bila s tim upoznata, ne bi dozvolila, okarakteriziravši to Šprajcovim uredničkim propustom napravljenim s namjerom da ona ispadne nesposobna. Tada joj je Šprajc promptno odgovorio kako je bila upoznata da Milanović gostuje te da ga je, dapače, sama dočekala i vrlo srdačno ispratila.