ODLUKA O POSTUPKU

Hitna saslušanja svjedoka u slučaju Purda

19.01.2011 u 21:21

Bionic
Reading

Na zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Osijeku policija obavlja razgovore s 20-ak osoba koje nisu osumnjičene, nego daju iskaz kao svjedoci u slučaju vukovarskih branitelja koje srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika, doznaje se od glasnogovrnika MUP-a Krunoslava Borovca

Mi na zahtjev osječkoga državnog odvjetništva obavljamo razgovore s 20-ak osoba, u svojstvu svjedoka, koje daju iskaz istražnom sucu u hitnoj istražnoj radnji saslušanja svjedoka, kazao je za Hinu večeras Borovec

Objasnio da se iskazi, koji su potrebni za državnoodvjetničku odluku, moraju dati pred istražnim sucem da bi bili procesno valjani jer se taj postupak vodi po starom zakonu o kaznenom postupku. Rekao je kako se ti razgovori obavljaju u Osijeku u zadnja tri dana.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zaprimilo je 17. siječnja od DORH-a spis u kojem Tihomira Purdu, vukovarskog branitelja, srbijansko pravosuđe tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika. Po riječima glasnogovornik ŽDO-a Osijek Zvonka Kuharića, taj je predmet u prednosti jer se osumnjičenik nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Zenici.

Nakon razmatranja dostavljena materijala, odnosno preslika spisa i ocjene dokaza državno će odvjetništvo odlučiti o daljnjem postupku.

Tihomir Purda uhićen je 5. siječnja na granici Hrvatske s BiH na temelju srbijanske tjeralice i nalazi se u zatvoru u Zenici.