'NOVO VRIJEME, NOVA SNAGA'

HDZ prisvojio slogan Valtera Flege!

11.03.2013 u 07:38

Bionic
Reading

'Novo vrijeme, nova snaga' slogan je predizborne kampanje IDS-ovog i HNS-ovog kandidata za istarskog župana Valtera Flega, koji se nekim čudom ovih dana pojavio i u kampanji HDZ-a! U Flegovom izbornom stožeru kažu da to nije prvi put, pa ih pomalo već i ljuti plagiranje njihova slogana.

Naime, Flegov slogan iz 2005. 'Idemo dalje!', HDZ je poturio javnosti pod svoj 2007.

HDZ je, očito pretpostavljajući da lokalna kampanja ima lokalni domet, opet 'posudio' slogan i aplicirao ga na svoje nacionalne plakate, kažu u Flegovom promidžbenom timu.

Napominju, nije rijetkost da stranke jedna drugoj kradu kreativna rješenja, što se događalo i diljem Europe, ali još se nikad nije dogodilo da se isti slogan koristi u istoj izbornoj godini!

'Jednostavno to je krađa. Bilo je i ranije takvih slučajeva, no njihov slogan pojavio se jučer i to nakon što su naši plakati već mjesec dana vani! Što je previše, previše je', izjavio za tportal Valter Flego.

Glasnogovornici HDZ-a Silvani Oruč Ivoš uputili smo sinoć upit za pojašnjenje kako je došlo do toga da HDZ koristi istovjetan slogan, a odgovor željno iščekujemo.