KOSOR U BJELOVARU

'HDZ-ova imperija uzvraća udarac!'

11.10.2011 u 21:36

Bionic
Reading

Pobijedit ćemo na izborima 4. prosinca zato što smo to zaslužili svojim predanim i ustrajnim radom i zato što je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), stranka s više od 220.000 članova, stranka čestitih i poštenih ljudi koji iznad svega vole svoju domovinu, svoju Hrvatsku, istaknula je danas u Bjelovaru predsjednica HDZ-a i hrvatske vlade Jadranka Kosor na saboru HDZ-a za II. izbornu jedinicu

Poručila je kako obrana hrvatskih nacionalnih interesa mora biti svetinja te da će tako i biti dok je HDZ-a. Članovima i pristašama je zahvalila na potpori i vjeri da se mogu uspješno boriti protiv zla, korupcije i kriminala, završiti pregovore i uspješno se boriti za spašavanje gospodarstva, financija i sličnoga.

'Vrijeme je da imperija, koja se zove HDZ, uzvrati udarac! Kako? Pobjedom naravno!' - zaključila je Kosor i izazvala veliki pljesak mnoštva u dvorani.

'Sjetite se pregovora za Europsku uniju, o tome je naš pokojni predsjednik govorio davnih 80-ih godina. Dragi moji, srpanj 2009., pregovori blokirani i nitko nije vjerovao da ih možemo odblokirati, ali uspjeli smo. Cijelu prošlu godinu oporba je radila ustrajno iz dana u dan da sruši vladu, dok smo se mi borili da uspješno završimo pregovore. Na proljeće ove godine isto su ustrajno, to im se jedino mora priznati, pokušavali srušiti vladu, a mi smo rekli da ćemo do 30. lipnja 2011. završiti pregovore', istaknula je Kosor pred nazočnima te poručila da HDZ ispunjava svoja obećanja.

'Ako dobijemo, a hoćemo, nov četverogodišnji mandat, u kojem ćemo moći do kraja provesti program koji smo stavili pred sebe, ja vam jamčim da će ta borba zaista ići prema svima bez obzira na ime i prezime, je li netko crven, žut, zelen, jer je borba protiv korupcije borba za ljudska prava', naglasila je predsjednica HDZ-a.

Kosor je napomenula i da je Kukuriku koalicija vrlo jasno najavila da bi, kad bi dobila vlast, otpustila otprilike oko 80 posto službenika u državnoj upravi, a da ono što oni jamče jest zapošljavanje prema načelu dva za jedan, da neće smanjivati plaće ni mirovine te da će čuvati standard umirovljenika. Do kraja listopada bit će isplaćena još jedna rata duga umirovljenicima, isplata se nastavlja i iduće godine, a 2013. taj projekt završava, najavila je.

U zadnje dvije godine, nastavila je, donijeli su preteške odluke: tri rebalansa proračuna 2009., smanjenje proračuna za oko milijardu eura, odluke da se obuzda ikakvo neprimjereno trošenje, no ni za lipu nisu svih tih godina smanjene rodiljne naknade i dječji doplatak, rekla je Kosor. Podsjetila je da je SDP, kad je bio na vlasti, promijenio zakon o pravima hrvatskim branitelja te ta prava drastično smanjio. No najžalosnije je što su time smanjili i do 60 posto prava hrvatskim ratnim vojnim invalidima, kazala je Kosor.

Predsjednica HDZ-a poručila je da 'nikad više neće ikoji član hrvatske vlade ili ikoji Hrvat pitati za mišljenje i dozvolu nekoga u Beogradu. Ta su vremena zauvijek prošla'. Dodala je da 1. srpnja 2013. Hrvatska postaje ponosna članica EU-a, a hrvatski jezik 24. službeni jezik EU-a.

Okupljenima su se obratili i Drago Hodak, tajnik bjelovarsko-bilogorske organizacije HDZ-a, predsjednik koprivničko-križevačke organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Stjepan Milinković, Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačkog HDZ-a te ministar vanjskih poslova i europskih integracija, te ministar gospodarstva Đuro Popijač, koordinator za 2. izbornu jedinicu.