uz pomoć čehoka

HDZ-ov Josip Križanić izabran za predsjednika Skupštine Varaždinske županije

24.06.2021 u 12:46

Bionic
Reading

HDZ-ov Josip Križanić jednoglasno je izabran za predsjednika Skupštine Varaždinske županije na konstituirajućoj sjednici u četvrtak, dok su potpredsjednici SDP-ov Željko Posavec i Dragutin Kranjčec s liste Ivana Čehoka,

U varaždinskoj Županijskoj skupštini od ukupno 37 vijećnika, 12 je s liste HDZ-a, HSLS-a i HSU-a, devet ih je s liste Reformista i Stranke hrvatskih umirovljenika, sedam SDP-ovih, pet s nezavisne liste Ivana Čehoka i četiri s liste HNS-a, HSS-a braće Radić, DKS-a i BUZ-a.

Križanić (HDZ) je za predsjednika izabran jednoglasno, kao i potpredsjednik iz redova predstavničke manjine Posavec (SDP), dok je Kranjčec za potpredsjednika iz redova predstavničke većine izabran većinom glasova jer su Reformisti bili suzdržani.

Varaždinski župan, HDZ-ov Anđelko Stričak komentirao je uspostavu većine u Županijskoj skupštini između HDZ-a i Čehokove liste s projektnom podrškom HNS-a.

„Zadnjih 3-4 tjedna Varaždinska je županija punila novinske stupce upravo s takvim pitanjima da li će se uopće konstituirati, tko s kime, na koji način. Međutim, kroz to razdoblje uspjeli smo razgovarati i dogovoriti i radna tijela i predsjednika i potpredsjednike Skupštine. Smatram da je ovo dobro rješenje“, izjavio je Stričak.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić naglasio je da će odluke ići u smjeru ravnomjernog razvoja i boljitka cijele županije.

„Sve ideje i prijedlozi bit će samo dodatan podstrek izvršnoj vlasti da našu županiju još više pozicionira kao županiju predvodnicu na mnogim područjima“, rekao je Križanić.

Župan Stričak kazao je da je suradnja izvršne i predstavničke vlasti posebno važna kada se na nacionalnoj razini donose operativni programi kojima će biti nadograđene mjere i aktivnosti za korištenje sredstava EU fondova.

„Naš cilj je da za financiranje iz EU fondova prijavimo projekte pod našom nadležnosti, a to su prvenstveno obrazovanje i zdravstvo“, rekao je Stričak. Dodao je da će ciljevi biti s državnim institucijama i tvrtkama prići realizaciji izgradnje brzih cesta i obilaznica te se maksimalno posvetiti zaštiti okoliša.