Andrija Mikulić

'HDZ nema razloga ne podržati Bandićeve projekte koji su u interesu sugrađana'

22.01.2019 u 16:17

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u utorak je u vezi s usuglašavanjem HDZ-a s pet projekata gradonačelnika Milana Bandića poručio da HDZ nema ni jedan razlog da ne podrži bilo koji projekt koji je u interesu sugrađana.

"Ukoliko je to interes Zagrepčanki i Zagrepčana i šire - ne vidim ni jedan razlog da se to ne podrži. Moramo sjesti i razgovarati", rekao je Mikulić na konferenciji za novinare u povodu predstojeće skupštinske sjednice zakazanoj za 24. siječnja.

Na pitanje što kaže na izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da HDZ neće pristati na svojevrsnu ucjenu Bandića kada su u pitanju tih pet projekata, Mikulić je rekao da HDZ s gradonačelnikom Bandićem surađuje dobro te da on osobno kao predsjednik Skupštine ne vidi ni jedan problem u toj suradnji.

Poručio je da HDZ nije niti će dozvoljavati da se spuštaju u razgovorima na razinu da netko nešto uvjetuje. "Samo možemo sjesti, razgovarati i zajedno krenuti u ono što je dobro i u interesu Hrvatske", poručio je.

Upitan je li se Jandroković prenaglio kada je rekao da ako će biti bilo kakvih ucjena, onda ćemo ići na prijevremene izbore, Mikulić je podsjetio da Jandroković kao glavni tajnik HDZ-a jako dobro zna informacije na lokalnoj razini, a posebno u Zagrebu.

"Ne bih stvarao buku od te izjave. Ne znam zašto se stalno stvara neki dodatni nemir. Uvijek smo razgovarali. Ako smo si jedanput dali ruke i nešto rekli, krenuli u zajedničke projekte, onda mislim da je dobro da se sjedne, komunicira i donose zajedničke odluke", rekao je.

  • +13
Potpisivanje ugovora sa izvođačima na projektu Žičara Sljeme, GIP Pionir Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Vezano za Bandićeve projekte, istaknuo je da su to projekti koji se ne mogu realizirati bez Vlade. Istaknuo je da će HDZ kao koalicijski partner na razini Grada o Bandićevim projektima razgovarati. Upitan kako komentira da se u Gradskoj skupštini događaju "prebjezi" i da USKOK vodi istragu nad zastupnicima, Mikulić je rekao da to pitanje treba uputiti onima od kojih ljudi odlaze te poručio neka institucije rade svoj posao i ukoliko se utvrdi nešto što nije u okviru zakona neka odgovaraju oni koji su činili ta djela. 

Upitan o "tankoj većini" u Gradskoj skupštini i bi li mogla doći u pitanje ako netko od njih dobije gripu, Mikulić je rekao kako se nada da gripa ne bira stranačku pripadnost. Poručio je da je većina dovoljno stabilna da se održi i da imaju većinu. 

Na pitanje hoće li do kraja godine ostati na funkciji predsjednika Gradske skupštine ili se veseli novoj poziciji glavnog državnog inspektora, Mikulić je odgovorio da zakon stupa na snagu 1. travnja, a tko će biti glavni državni inspektor to isključivo ovisi o premijeru Plenkoviću koji ima mandat predlagati čelnika državnog inspektorata. Rekao je da s premijerom nije otvarao tu temu o njemu kao potencijalnom kandidatu.