300 milijuna kuna + pdv

Bandić potpisao ugovor za sljemensku žičaru, šef tvrtke koja će je graditi ne djeluje baš presretno

16.01.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Potpisivanje ugovora između Grada Zagreba i tvrtke koja će graditi sljemensku žičaru GIP Pionir proteklo je u pomalo neobičnoj atmosferi. Potpisivanje ugovora za žičaru teškog 300 milijuna kuna bez PDV-a odvilo se na zagrebačkom Dolju, gdje su dovučena dva stola prekrivena plavim stolnjacima. Uz to se Ranko Predović, direktor tvrtke koja je osvojila ovaj unosan posao, držao potpuno nezainteresirano

U srijedu je na okretištu tramvaja Dolje, gdje bi trebala biti početna stanica žičare, potpisan ugovor s izvođačima radova na projektu Žičara Sljeme, jednom od najvećih projekata u zadnjih nekoliko desetljeća u Zagrebu.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i direktor GIP-a Pionir Ranko Predović.

Odabrana tvrtka GIP Pionir, koja će graditi novu, rušila je i staru sljemensku žičaru. Početkom 2017. ta je tvrtka, naime, pobijedila na natječaju za uklanjanje infrastrukture stare sljemenske žičare vrijednom 5,6 milijuna kuna.

Trgovačko društvo GIP Pionir d.o.o. Zagreb osnovano je 1991., a licencirano je za izvođenje svih graditeljskih radova najviše grupe složenosti i opsega.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Pojedini mediji naveli su da je GIP Pionir izgradio i zgradu u Bužanovoj ulici, u kojoj gradonačelnik ima stan, a Bandić je i svoj izborni stožer imao u prostorima tvrtke povezane s GIP-om Pionir.

  • +13
Potpisivanje ugovora s izvođačima na projektu Žičara Sljeme, GIP Pionir Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX