ZAHVALA ZA MINULI RAD

HDZ na listu stavio nasilnika iz Karlovca

10.05.2009 u 12:03

Bionic
Reading

Jedan od sudionika poznate afere karlovačke mladeži HDZ-a Danijel Trupković ne samo što nije sankcioniran za neprimjereno ponašanje u javnosti i divljanje u alkoholiziranu stanju nego je i nagrađen postavljanjem za kandidata na županijskoj izbornoj listi HDZ-a i koalicijskih partnera

Naime, potkraj prošle godine u lokalu River pubu u Karlovcu skupina pijanih mladih hadezeovaca među kojima je bio i sin državnog tajnika MORH-a Željko Goršić te Danijel Trupković, tadašnji predsjednik mladeži HDZ-a Karlovca i drugi, razbijala je čaše i stolice, penjala se po stolicama i udarala po lusteru, piše Večernji list

Iako su, pošto je ovaj događaj dospio u javnost, tvrdili kako se ništa od navedenog nije dogodilo, Prekršajni sud u Karlovcu proglasio ih je krivima, a prvooptuženi Željko Goršić i Danijel Trupković kažnjeni su i novčanom kaznom od 1130 kuna. HDZ je odlučio Goršića isključiti iz stranke, ali Trupković očito ima poseban zaštićen status i zasluge.

Danijel Trupković predstavnik je mladeži koja na listi ima svoju kvotu i koja ga je predložila na listu. Mi smo njihov prijedlog poštovali.

Trupković je dobio prekršajnu prijavu, kakvu možete dobiti i za krivo parkiranje, a kaznena mu odgovornost nije dokazana – objašnjava Ivan Vučić, predsjednik županijskog HDZ-a, kako se Trupković našao na 34. mjestu županijske liste, ispred primjerice perspektivnog Romana Horvata iz Duge Rese za čije se ime umjesto afera vežu jedino sportski uspjesi.