KAD BI MILANOVIĆ OTIŠAO...

HDZ je vratio zaboravljene asove, što je sa SDP-ovim disidentima?

05.08.2016 u 17:01

Bionic
Reading

Nakon što je otvoren put za povratak u HDZ Dragi Prgometu i Milanu Kujundžiću koji su izašli iz te stranke zbog sukoba s bivšim predsjednikom najveće hrvatske stranke Tomislavom Karamarkom, postavili smo pitanje i SDP-ovim disidentima Mireli Holy i Slavku Liniću bi li se vratili u stranku ako s čela ode Zoran Milanović. Odgovor koji smo dobili bio je izričito – ne

Holy kaže da njen odlazak iz SDP-a zapravo nema veze Milanovićem iako su to ljudi često voljeli svesti na njihov osobni sukob.

'Izašla sam i SDP-a zbog toga što se stranka nije držala svoga programa i svojih obećanja. Smatram da je vjerodostojnost u politici najvažnija i da se političke stranke moraju baviti javnim interesom, a ne zapasavanjem fotelja, tako da ako žele raditi u javnom interesu onda im treba biti stalo do svojih programa i kad imaju priliku da ih realiziraju moraju raditi na tome', kazala nam je Holy. Sebe trenutačno ne vidi u politici. 'Neću reći da je to definitivno i zauvijek jer volim politiku i to mi je najbolji posao na svijetu jer voljela bi da se društvo mijenja. Međutim kad je ovakva situacija, nisam mogla ništa drugo napraviti nego izići iz politike', rekla je Holy.

Ni Linić se više ne vidi u SDP-u i tu nije Milanović glavni problem.

'Mene Milanović nije razočarao, mene su razočarale moji kolege, dugogodišnji članovi s kojima sam od devedesete u SDP-u koji su stali na njegovu stranu', poručio Linić. Naglasio je pogledajte da je u utorak objavljeno izvješće ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića u kojem se vidi da je Milanović naredio nezakonito praćenje i prisluškivanje njega i njegove obitelji i prisluškivanje. Revoltirano poručuje da kad je on to tvrdio njegovi kolege iz SDP-a su gledali u pod.

'Prema tome, morate shvatiti, ako se vraćate u stranku, vraćate se svojim kolegama, prijateljima koji kada mi je bilo zaista važno vjerovati, nisu vjerovali meni nego Milanoviću. Prema tome, Milanović je nebitan, za mene su razočaranje moji kolege koji su me izdali i koji su dozvolili da Milanović zloupotrebljava policiju, prati ljude, obitelji. To nije SDP. To je sramota, a ne SDP. Probajte shvatiti, jednostavno se takvim ljudima ne možete vratiti. Morate imati motiv za rad i povratak, a kad vas oni s kojima ste radili i stvarali stranku izdaju zbog svojih privatnih bolesnih ambicija i okrenu leđa, onda to nije ono što se stvara', zaključio je Linić.