HOLY PROVOCIRA

'HDZ i SDP su spremni za veliku koaliciju'

02.01.2015 u 09:29

Bionic
Reading

U emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija jutros su gostovali ministar poduzetništva Gordan Maras, HDZ-ov gospodarski strateg Tomislav Ćorić, predsjednica stranke ORaH Mirela Holy te Ivan Sinčić iz Živog zida

'Ni Vlada SDP-a ni Vlada HDZ-a nisu spremne ići u reforme, i to je najveća prepreka gospodarskom napretku. Vlada Zorana Milanovića u preostalih bi godinu dana trebala pokazati da ne kalkulira u vezi predstojećih izbora, već krenuti u reforme. Iz SDP-a sam izašla jer se Vlada nije pridržavala svog programa, a smatram da je vjerodostojnost najvažnija. Mislim da su SDP i HDZ spremni za veliku koaliciju, provode istu politiku i ne drže do svojih obećanja', istaknula je Mirela Holy, predsjednica stranke ORAH gostujući u emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija.

'Godina iza nas bila je teška za građane, za ORaH dobra. U 2015. želimo nastaviti izgradnju stranke; vjerujem da ćemo dobro proći na parlamentarnim izborima. Politika nije utrka na kratke staze, već maraton. Što se tiče pojave novih političkih snaga na sceni, konkurencija može samo poboljšati kvalitetu politike. Moja stranka ne planira ići u koalicije. S obzirom na to da se Kukuriku koalicija ne drži Plana 21, nema koalicije s njom', rekla je Holy.

'Jesmo protiv ovakve politike, ali nismo protiv države. Da bi se poboljšalo stanje u Hrvatskoj, treba uložiti u potrošnju, valja napraviti monetarnu reformu. Što se tiče ORaH-a, ta stranka nije naš prirodni partner jer još uvijek gura Plan 21', rekao je između ostalog Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, aktivističko-političke organizacije koja sprečava deložacije.

Gospodarski strateg HDZ-a Tomislav Ćorić najavio je HDZ-ov dolazak na vlast i provedbu reformi.

'Nezaposlenost, hrvatski dug, blokirani građani... Ukratko, situacija nije onakva kakvu je predstavlja sadašnja Vlada. Kada HDZ 2016. dođe na vlast, bit će ključna provedba reforma. Na sve ćemo načine pokušati povećati zaposlenost, to je osnovni plan', istaknuo je Ćorić.

'Ova Vlada vodi računa o socijalno ugroženim građanima, donosimo zakon o oprostu dugova, o osobnom stečaju, poreznim reformama povećat ćemo plaće, time i potrošnju, pad BDP-a se usporava... Sve relevantne agencije najavljuju da ove godine u Hrvatskoj kreće oporavak', izjavio je pak ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras

Dodao je kako nije najamnik banaka te da ga nitko me ne plaća osim hrvatskih građana. Iskoristio je priliku i za kritiku oporbe.

'U ove tri godine nismo dobili nijedan prijedlog oporbe. A Hrvatska bi bila bolja država da ima bolju oporbu. HDZ-ovi prijedlozi su kao Jeti, svi o njima pričaju, a nitko ih nije vidio', rekao je Maras.