POVJERENJE U STRUKU

HDZ će podržati Senku Bulić za intendanticu varaždinskog HNK

24.01.2022 u 14:08

Bionic
Reading

Iz varaždinskog HDZ-a u ponedjeljak su najavili da na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća neće podržati prijedlog odluke o poskupljenju usluge odvoza komunalnog otpada, pozivajući da se cijene odvoza otpada formiraju po socijalnim kriterijima. Ujedno, otkrili su da će podržati imenovanje Senke Bulić intendanticom Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu

Predsjednik varaždinskog HDZ-a i gradski vijećnik Damir Habijan priopćio je kako u njegovoj stranci prije svega očekuju da Uprava tvrtke Čistoća vijećnike upozna s realnim financijskim stanjem tog gradskog poduzeća.

Istaknuo je kako HDZ pritom inzistira da se cijene odvoza otpada formiraju po socijalnim kriterijima te nađe model stimuliranja građana za razvrstavanje otpada i manju potrošnju plastike.

"Gradonačelnik može donijeti odluku kojom će se sufinancirati odvoz otpada svima koji će po socijalnoj osnovi na to imati pravo. Nismo za povećanje cijena našim građanima", kazao je Habijan i dodao da očekuje od direktora Čistoće argumentaciju cijena s potpunom transparentnošću poslovanja.

Senku Bulić za intendanticu varaždinskog HNK

Na dnevnom redu sjednice varaždinskog Gradskog vijeća idući ponedjeljak bit će i imenovanje intendantice Hrvatskog narodnog kazališta, a Habijan je najavio kako će HDZ-ovi vijećnici podržati odluku Kazališnog vijeća da to bude splitska glumica i redateljica Senka Bulić.

Ustvrdio je da je Kazališno vijeće tijelo koje predstavlja struku te vjeruje da su objektivno izabrali osobu koja je kompetentna preuzeti vođenje kazališta.

"Od nove intendantice očekujem da uz kvalitetan program osigura sve uvjete koje prema Zakonu o kazalištu mora ispuniti nacionalno kazalište u programskom i umjetničkom smislu”, rekao je Habijan i zahvalio dosadašnjoj intendantici Jasni Jakovljević na svemu što je učinila za HNK, posebice kad je riječ o cjelokupnoj obnovi, ali i dobivanju statusa nacionalnog kazališta.

Osvrnuo se i na imenovanje SDP-ovog Brune Istera za direktora komunalnog poduzeća Varkom, istaknuvši da u HDZ-u smatraju kako bi bilo bolje da je proveden javni natječaj, jer bi to tada bilo na tragu onoga što je i sam SDP isticao u kampanji za lokalne izbore.