KARAMARKO O FEHIROVOM STANU

'HDSSB paničari zbog rastućeg rejtinga HDZ-a'

15.10.2012 u 15:58

Bionic
Reading

Nakon što su ovaj vikend iz HDSSB-a stigle optužbe da je Krunoslavu Fehiru, krunskom svjedoku u procesu protiv Branimira Glavaša, za 'lažno svjedočenje' mimo zakona i pravilnika omogućeno dobivanje stana u Poreču, oglasio se i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, jedan od onih koji su optuženi da su ga 'nagradili' stanom

Karamarko kaže da su optužbe protiv njega, bivše predsjednice Vlade Jadranke Kosor i Petra Čobankovića neutemeljene i da nema govora o 'službenoj državnoj korupciji'.

'Kako bi poduprli svoje neutemeljene tvrdnje, dužnosnici HDSSB-a mahali su dopisima, odnosno korespondencijom između moga i ureda gospođe Kosor. Uvidom u navedene dopise može se utvrditi da u njima nema nijednog dokaza o pogodovanju, a još manje o korupciji. Potpuno je jasno da je rješavanje predmeta g. Krunoslava Fehira - tada zaštićenog svjedoka po nalogu suda, a kasnije policajca koji ima sigurnosni problem u svojoj matičnoj policijskoj upravi - započeto, a nadam se i završeno u skladu sa Zakonom o policiji i ostalim važećim propisima', stoji u Karamarkovom priopćenju.

Karamarko kaže da na optužbe HDSSB-a ne bi ni trošio riječi kada one ne bi bile 'dokaz njihove panike uslijed rastućeg rejtinga HDZ-a'.

'Iz istog razloga panika je uhvatile i one koji su im tu dokumentaciju dostavili – tko su oni, lako se može utvrditi prema prijemnim pečatima koji su otisnuti na dokumentima', zaključuje Karamarko u priopćenju.

O svemu smo komentar pokušali dobiti i od Jadranke Kosor, koja je, na tragu Karamarkovog odgovora, kratko poručila da 'sve piše u dokumentima koje su pokazali HDSSB-ovci'.

Podsjetimo, HDSSB-ovci su ovaj vikend ustvrdili kako je Krunoslav Fehir, krunski svjedok koji je u sudskom postupku protiv utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša vođen zbog optužbi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, za svoje lažno svjedočenje i osuđujuću presudu Glavašu nagrađen stanom u Poreču, a što su mu omogućili bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor te bivši ministri unutarnjih poslova i poljoprivrede Tomislav Karamarko i Petar Čobanković.