ŠEKS U OSIJEKU

'HDSSB-a vodi klevetničku kampanju'

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.03.2010 14:48
  • Objavljeno 14.03.2010 u 14:24
Dragan Kovačević,Tomislav Ivić,Vladimir Šeks

Dragan Kovačević,Tomislav Ivić,Vladimir Šeks

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks optužio je u Osijeku vrh HDSSB-a, posebice čelnike te stranke Vladimira Šišljagića i Dinka Burića, za klevetničku i perfidnu kampanju protiv HDZ-a, a čije su polazište bili medijski napisi o navodnome zbližavanju i zatopljivanju odnosa tih stranaka

Na konferenciji za novinare u osječkom HDZ-a Šeks je kazao kako je za početak te kampanje iskorištena njegova izjava, nakon nedavnog potpisivanja ugovora između Osječko-baranjske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, o potrebi nove politike, koja će označiti prestanak međusobnih napada i početak sinergijskog djelovanja čelnika lokalne samouprave i saborskih zastupnika, na projektima od interesa za Osijek i tu Županiju.

Napise novinara Drage Hedla nakon toga događaja o navodnome zbližavanju HDZ-a i HDSSB-a ocijenio je "nagađanjima, s visokim stupnjem mašte".

Šeks
je odbacio i nagađanja u tim medijskim napisima da bi svrha toga navodnoga zbližavanja bila pomoć Branimiru Glavašu, nepravomoćno osuđenom za ratne zločine, u rješavanju njegove žalbe pred Vrhovnim sudom RH, te pokušaj jačanja njegove pozicije u Slavoniji i rušenja ministra Čobankovića, a zbog toga što navodno nije bio dovoljno nagrađen, zbog svoje uloge u odlasku Sanadera iz HDZ-a.

Ustvrdivši da su takve napise, u nedavnim javnim istupima, iskoristili HDSSB-ovi čelnici Šišljagić i Burić, za "klevetnički i uvredljiv nastup prema HDZ-u i njemu osobno", Šeks je kazao da su time "pokušali prikriti da imaju bilo kakvih odnosa s HDZ-om".

Odbacio je i tvrdnje s jučerašnjeg Glavnog odbora HDSSB-a da postoje pritisci vladajućih struktura na Vrhovni sud, a u svezi s očekivanom drugostupanjskom presudom Branimiru Glavašu.

Očito je da su čelnici HDSSB-a nastojali preoštro ukazati da nema nikakvog zatopljenja odnosa, iako je svima, pa i njima, jasno da, unatoč političkom suparništvu i neprijateljstvu, mora biti određene suradnje, u ostvarenju određenih projekata od interesa za građane ovoga područja, a ta suradnja i postoji, rekao je Šeks.

Ustvrdio je kako "postoje brojni primjeri", u kojima su zastupnici i ministri iz redova HDZ-a te stranački dužnosnici i čelnici lokalne samouprave, iz redova HDSSB-a, imali dobru suradnju u rješavanju nekih projekata, primjerice otvaranja poslovnih zona na osječkome području. Dodao je kako i sada postoje kontakti s čelnicima lokalne samouprave iz redova HDSSB-a oko rješavanja nekih gospodarskih problema.

Logično je i prirodno da ćemo se oko nekih pitanja politički razilaziti i sukobljavati, ali tamo gdje to interes Osijeka i Županije, tamo ćemo razgovarati i rješavati probleme, rekao je Šeks ocijenivši kako su HDSSB-ovi čelnici "'daljinskim upravljačem' dobili signal da negiraju bilo kakvu suradnju s HDZ-om".

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić ustvrdio je kako nema zatopljavanja političkih odnosa i političke suradnje s HDSSB-om, ali da HDZ ne bježi od kontakata koji su nužni da bi se u toj županiji ostvarili projekti, financirani iz državnoga proračuna.

Glavni odbor HDSSB-a jučer je u priopćenju sa sjednice u Osijeku, uz ostalo, ustvrdio da "režimski mediji" ovih dana pokušavaju provući tezu o "zatopljavanju" odnosa između HDSSB-a i HDZ-a te kako je to "izraz želje vladajuće garniture da tako neutralizira nezaustavljivo jačanje HDSSB-a".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi