A SADA VLADA

Hasanbegović: Svi scenariji su otvoreni, neka Most razmisli

03.06.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović gostovao je u emisiji Hrvatskog radija 'A sada vlada'. Na početku je odmah uputio poruku vodstvu Mosta koje je najavilo da će glasovati za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka

'Molim kolege iz Mosta da preispitaju svoje stavove te da se vode činjenicama, a ne glasinama i harangom. To su i najavili kada su rekli da će pričekati očitovanje institucija o slučaju Tomislava Karamarka. Ne treba mistificirati stvar, svi scenariji su otvoreni, od opstanka Vlade, nove saborske većine pa do novih izbora', rekao je Hasanbegović i dodao da će se 'HDZ znati postaviti, neovisno o razvoju događaja', kazao je Hasanbegović.

Na pitanje hoće li najavljeni sastanak premijera Oreškovića s Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom biti rješenje, rekao je da će svakako pomoći.

Upitan pregovara li HDZ već s drugim zastupnicima o stvaranju nove parlamentarne većine, rekao je: 'doći će do političkih razgovora o novoj većini. Vodit će se sljedećih dana, ali više ćemo znati tek nakon izglasavanja ili neizglasavanja povjerenja Tomislavu Karamarku'.

'Osvojili ste najviše glasova na izboru za Predsjedništvo HDZ-a, kako to komentirate?', upitala je voditeljica.

'Shvatio sam to kao potporu svojem radu te kakvu politiku i politička načela očekuju od članstva. Tumačim to kao potporu dosljednosti i autentičnim načelima na kojima je nastao HDZ. Nisam u stranci dugo, ali ovdje je riječ o jednoj smjeni generacija što je normalno.' Seriju napisa u stranim medijima u kojima ga se proziva za revizionizam, tumači kao dio kampanje. 'Žao mi je što su pismo protiv mene potpisali ljudi koji ne znaju ništa o našim političkim prilikama, niti su ikada pročitali moj članak, knjigu ili čuli moju izjavu. Ako me optuže da sam sudjelovao u atentatu na Kennedyja, mogu to demantirati jednom', rekao je Hasanbegović, dodajući da to kasnije može 'ponavljati sto puta i oni koji mu ne povjeruju prvi put, neće mu ni tada povjerovati', istaknuo je Hasanbegović.

430737 ,430687,430497 ,430373