KATOLIČKA BAŠTINA

Hasanbegović se sastao s direktorom Glasa Koncila

05.04.2016 u 18:44

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se u utorak s direktorom Glasa Koncila Ivanom Miklenićem, urednikom biblioteke Hrvatska katolička baština Vladimirom Lončarevićem i prvim urednikom te biblioteke Božidarom Petračem, priopćeno je iz Ministarstva.

Miklenić i Lončarević upoznali su ministra s kulturno-izdavačkim projektom 'Hrvatska katolička baština XX. stoljeća', kojim monografski predstavljaju istaknute katoličke kulturne djelatnike prošloga stoljeća, navodi se i dodaje kako je im tom bibliotekom cilj predstaviti njihove misli i javno djelovanje, koji su, zbog polustoljetne ideološke cenzure, većinom slabo poznati ili posve nepoznati široj, pa i stručnoj javnosti.

Ministar Hasanbegović naglasio je kako će Ministarstvo kulture poduprti ovaj kapitalni projekt, a ediciju je pohvalio kao vrijedan i u javnosti nedovoljno prepoznat projekt.

Na sastanku se razgovaralo i o izdavanju književnoga zbornika Dr. Stjepan Kranjčić te o nakladničkom višesveščanom projektu ''Duhovno čitanje Sv. Pisma'', koji obuhvaća prijevode i objavu djela istaknutih europskih teologa.