preusmjeravanje prometa

HAK: Poplave i opasnost od odrona, prometna nesreća, kvarovi - ovo su kritične točke na hrvatskim cestama

16.09.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Zbog lokalno obilnijih oborina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, a poteškoće su na pojedinim cestama zbog poplavljenih kolnika i izlijevanja rijeka, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22,30 sati

Na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8) veća je opasnost od odrona. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila -autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Zbog prometne nesreće zatvorena je Podravska magistrala (DC2) u Virju. Prometna policija preusmjerava vozila obilaznim prometnicama.

Na A6 Rijeka-Zagreb mjestimično i povremeno su jaki pljuskovi kiše te se vozače upozorava na dodatni oprez. Zbog izlijevanja rijeke Kupe za sav promet zatvorene su: županijska cesta ŽC5033 na dionici Brod na Kupi – Brod Moravice i lokalna cesta LC 58032 Blaževci-Zapeć, a zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Brod na Kupi-Hrvatsko. Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC1 u mjestu Macelj vozi se jednim trakom, otežano.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka i Pula-Unije-Susak- Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar.

  • +9
Izlila se rijeka Kupa Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Zbog tehničkih problema kroz tunel Karavanke u Sloveniji u oba smjera zabranjen je promet za autobuse i teretna vozila iznad 3,5 tone. Sav teretni promet iz smjera Zagreba prema Salzburgu preusmjeren je slijedećim cestovnim pravcima: Zagreb- A3-GP Bregana-Ljubljana- Maribor-Graz-Liezen-Wels-Salzburg ili Zagreb- A2- GP Macelj-Maribor- Graz - Liezen – Wels - Salzburg.

Na izlazu iz zemlje u putničkom prometu čeka se na Macelju do pola sata, a na Jasenovcu sat vremena, dok se u teretnom prometu na Tovarniku čeka sat vremena na ulazu i 4 sata na izlazu.