novi vinodolski i senj

HAK: Jak vjetar na Jadranskoj magistrali, pročitajte koja su ograničenja u prometu

14.06.2021 u 07:24

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Granični prijelaz Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja, a Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).  

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom prometu nema poteškoća.