INVESTICIJA OD 13,5 MILIJUNA KUNA

Hajdaš Dončić napokon otvara stajalište u Buzinu

23.03.2015 u 07:37

  • +11

Novo stajalište u Buzinu

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bionic
Reading

HŽ Infrastruktura za gradsko-prigradski putnički prijevoz otvara željezničko stajalište Buzin kao najmodernije na pruzi Zagreb Glavni kolodvor – Sisak – Novska. Na otvaranju će sudjelovati i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Projekt je uključio izgradnju željezničkog stajališta Buzin, pothodnika, željezničkoga kolosijeka, bočnog perona dužine 160 m, dizala za osobe smanjenje pokretljivosti, parkirališta i pristupne ceste, te nadstrešnice za bicikle.

Vrijednost projekta, kojega je izradilo „Željezničko projektno društvo“, je 13,5 milijuna kuna, a radove su izveli Đuro Đaković Holding i tvrtka Subterra.

Radnim danima na relaciji Zagreb - Sisak - Zagreb vlakom putuje oko 3800 putnika. Očekuje se da će zbog blizine poslovne zone stajalište Buzin dnevno koristiti između 200 i 300 putnika, osobito s obzirom na to da od Zagreb Glavnog kolodvora do Buzina vlak vozi 11 minuta.

Na toj će relaciji uskoro, u travnju, u promet biti pušten i prvi u nizu novih elektromotornih vlakova za regionalni prijevoz.

Ovdje pročitajte fotoreportažu našeg Dražena Breitenfelda s buzinskog stajališta, u fazi dok je prijetilo da postane još jedno HŽ-ovo 'Potemkinovo selo'