KRIM ISTRAGA

HAC o piromanki: Liječila se, bilo je utvrđeno da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

29.07.2019 u 13:31

Bionic
Reading

Hrvatske autoceste (HAC) zaprimile su danas službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad njihovom radnicom, vezano uz izazivanje požara u Dubravi kod Šibenika. Iz HAC-a su priopćili da će, ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa dotične djelatnice

Iz HAC-a su također potvrdili da je 2017. godine protiv te iste radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je, po mišljenju sudskog vještaka, bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuto kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

'Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice', poručili su iz HAC-a.

  • +20
Šibenik: Izbio veliki šumski požar kojega je, zbog jakog vjetra, otežano gasiti Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

'Nažalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama', dodali su iz HAC-a.

Hrvatske autoceste, zaključno, izrazile su žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području.

  • +22
Požar kod Šibenika i dalje aktivan, vatrogasci cijelu noć branili kuće Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL