svi bi radili u gradu

Stampedo u Osijeku: U utrci za dva radna mjesta 18 kandidata

15.03.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Gužva je u Osijeku oko izbora kandidata za novoustrojeni gradski Upravni odjel za programe Europske unije. Za višeg stručnog suradnika te za višeg referenta putem javnog natječaja tražio se po jedan izvršitelj, a stiglo je 18 prijava

Osječani ustrojavaju nove upravne odjele u Gradu, biraju pročelnike i njihove zamjenike, ali popunjavaju i slobodna radna mjesta. Najveći interes, pak, pobudio je natječaj za višeg stručnog suradnika te višeg referenta koji bi trebali raditi u Upravnom odjelu za programe Europske unije, koji je nastao razdvajanjem nekada jedinstvenog Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo.

Traže se samo dva izvršitelja, a u Grad je stiglo 18 prijava. Svi će oni, piše Glas Slavonije, proći pisanu provjeru sposobnosti i znanja iz odgovarajućih zakonskih i drugih odredbi.

Oni koji prođu za stručnog suradnika sudjelovat će, među ostalim, u procesu izrade izvješća provedbe plana za ITU mehanizam i radna tijela, dok će referent obavljati izričito određene ekonomske i financijske poslove za potrebe odsjeka, a koji zahtjevaju primjenu jednostavnih i precizno utvrđenih postupaka, metoda rada i stručnih tehnika.

Oba će se kandidata, planirano je, stručno usavršavati i educirati iz navedenog područja.

U Osijeku opet pušten u promet popularni kolodvorac Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić