IZOSTANAK S NASTAVE

Grozd izdao upute kako izbjeći seksualni odgoj

17.09.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Udruga Grozd izdala je svojevrstan proglas kojim daje upute roditeljima za postupanje u školama kada je u pitanju četvrti modul programa Zdravstvenog odgoja

Udruga napominje da je program koji je Ministarstvo uvelo u ovoj školskoj godini identičan onome koji je Ustavni sud u svibnju 2013. godine ukinuo i ne žele da se nameće svima iako je dijelu roditelja neprihvatljiv.

Smatraju da se Ministarstvo treba ispričati roditeljima, a ne prisiljavati ih da šalju svoju djecu da slušaju taj program. Smatraju da bi se trebalo osigurati slušanje dvaju različitih programa, sukladno vjerskim uvjerenjima roditelja.

U uputama navode da sa svojim stavovima trebaju upoznati ostale roditelje na roditeljskim sastancima i drže da o svemu moraju izvijestiti i Vijeće roditelja.

'Ukoliko ne želite da Vaše dijete pohađa nastavu zdravstvenog odgoja (ili samo 4. modula), uputite pismeno objašnjenje izuzeća djeteta razrednici/ku (kopiju na znanje ravnatelju), uz zamolbu da Vas unaprijed obavijesti kad se obrađuje 4. modul kako bi dijete izostalo s tog dijela programa', navodi se u uputama Grozda koji savjetuje roditeljima da napišu djeci ispričnicu za propuštene sate, ali da se u njoj navedu stvarni razlozi izostanka, a ne izmišljeni, poput izostanka zbog zubobolje.

Sve Grozdove upute pročitajte ovdje.