AKROBACIJE U JAVNOM PROSTORU

[FOTO/VIDEO] Grmoja zatražio ostavku Grlića Radmana nakon 'velike pobjede' u slučaju Sabljak; presicu omela Mladež HDZ-a

15.06.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Mostov zastupnik Nikola Grmoja zatražio je u srijedu ostavku ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana nakon što je Upravni sud donio odluku o poništenju svih rješenja temeljem kojih je Damir Sabljak udaljen iz diplomatske službe

Sabljak je 2018. godine podnio prijavu tvrdeći da ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima RH u Washingtonu i Canberri. Nakon podnesene prijave udaljen je iz diplomatske službe, no nadležno bi ga Ministarstvo temeljem presude moralo vratiti na posao.

"U Hrvatskoj, zemlji u kojoj ljudi koji otkrivaju korupciju budu progonjeni, ovo je velika pobjeda. Koruptivna klika mora otići s vlasti. S ovog mjesta ministra Gordana Grlića Radmana mogu pozvati samo na ostavku", poručio je Grmoja na konferenciji za medije.

U četiri godine, koliko traje proces u ovom slučaju, Upravni je sud srušio dva rješenja Ministarstva i šest odluka Službeničkog suda. "Time je poslana poruka da je ministar Gordan Grlić Radman donio nezakonitu odluku kada je Damir Sabljaka, bez saslušanja i bez da je s njim razgovarao o tom slučaju, udaljio iz službe", izjavio je Grmoja.

Nikola Grmoja s pripadnicima HDZ-a koji su imali performans tijekom njegove izjave za medije Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić / CROPIX

Grmoja, koji je i predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća, napominje kako Sabljak posjeduje mailove koji dokazuju malverzacije u spomenutim veleposlanstvima.

Na konferenciji za medije potpredsjednika Mosta pojavila se nekolicina mladića koji su u rukama držali kartonske kutije s natpisom "Grmojine laži".

  • +6
Mladež HDZ-a omela presicu Nikole Grmoje Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Grmoja je pozdravio grupu mladića riječima "Pozdrav mladeži HDZ-a! Kolika je dnevnica? Sendviči, sokići?", nakon čega su se udaljili.

Mladež HDZ-a: Grmojine laži ćemo pisati na papir i ubacivati u kutiju

Iz Mladeži HDZ-a potom su na facebooku poručili kako su se rado pridružili Grmojinoj konferenciji za medije.

"Budući da se radi o osobi i stranci koji cjelokupno političko djelovanje zasnivaju na lažima i dezinformacijama, izradili smo prigodne kutije – čim Grmoja izreče neku laž, mi ćemo ju ispisati na papir i ubaciti u kutiju. Među ostalima, unutra se nalazi i ona upućena zastupniku Mariju Kapulici koja je, prema njegovom obećanju, trebala rezultirati povlačenjem iz politike (još čekamo), ali i brojne druge. Pošto se kutija prilično brzo puni, napravili smo ih više, kako bi bili spremni na daljnje Grmojine akrobacije u javnom prostoru", stoji u objavi.