MINISTAR OPTIMISTIČAN

Grlić Radman: Hrvatska je najtraženija turistička ljepotica

07.05.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Zagrebački summit koji se jučer održao videokonferencijom bio je kruna našeg predsjedanja, na što smo jako ponosni, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, Grlić Radman je rekao i kako je Hrvatska u epidemiji koronavirusa najtraženija ljepotica kada je u pitanju turizam.

Govoreći o tome kako ovu ekonomsku krizu Hrvatska dočekuje spremnija nego onu 2008., rekao je da smo ojačani jer imamo iskustvo koje smo prebrodili. - Hrvatska je najbolje pripremljena i organizirana država, to nam svi priznaju, rekao je.

Ministar je komentirao i jučerašnji zagrebački samit čelnika EU, s kojega je jučer poslana poruku proširenja. 'Europa treba biti jednaka u svemu, ne samo u vladavini prava, nego i gospodarstvu', rekao je.

Kad je riječ o cjepivu za koronavirus i prikupljanju novca, rekao je da je Hrvatska, unatoč slabostima, donacijom pokazala snažnu participaciju i političku vidljivost. 'Nije jednostavno jednoj maloj državi, ali dobili smo velike pohvale, rekao je. Ministar kaže da je solidarnost univerzalna vrijednost koja se nikada ne gubi', kaže Grlić Radman.

Na temu dogovora sa Slovenijom o tome da trenutni vlasnici nekretnina neće trebati potvrdu o tome da nemaju koronavirus, kaže da se to rješava u interesu svih nas. 'S onim državama s kojima dijelimo sličnu epidemiološku sliku, naći ćemo najbrže rješenje, ali mi tražimo europsko rješenje jer smo odgovorni za svih 27 država članica', dodao je.