HDZ-OV ODVJETNIK VS. USKOK

Gredelj: Tražim ispriku Dinka Cvitana!

25.11.2011 u 09:42

Bionic
Reading

Nakon što je HDZ-ov odvjetnik dobio odgovor glasnogovornika USKOK-a koji mu je poručio da ne govori istinu kada kaže da nije dobio sve spise, Vladimir Gredelj odgovara: 'Tražio sam tri lista papira i još se nisu kopirali, želim ih vidjeti prije eventualne optužnice!'

'Vladimir Gredelj ne laže!' - tako je HDZ-ov odvjetnik naslovio svoje priopćenje u kojemu odgovara glasnogovorniku USKOK-a Vuku Đuričiću.

Đuričić je, naime, rekao da su sve strane u aferi Fimi Media dobile sve spise i da će tako i HDZ dobiti svaki papir koji traži, nakon što se oni kopiraju.

Gredelj se u priopćenju poziva na dnevni list Slobodna Dalmacija i informaciju da će se do kraja tjedna podići optužnica za Fimi mediju protiv 19 osoba, i HDZ-a kao pravne osobe:

'Nije sporno da sam u svojstvu branitelja HDZ-a preuzeo kopiju spisa od gotovo 40.000 stanica, o čemu su slikom i riječju izvijestili hrvatski mediji. Međutim, ono što još uvijek nisam dobio, a što sam tražio, jest zapisnik o saslušanju Ive Sanadera, koji je saslušan 22. studenog 2011. godine u 14 sati! Već treći dan USKOK mi uskraćuje pravo na uvid i kopiranje tog djela spisa, a radi se, ako je vjerovati medijima ili barem Slobodnoj Dalmaciji, o svega dvije-tri stranice teksta. Zašto je to tri dana nemoguće? Zašto je to hitno? U principu nisam dužan obrazlagati zašto koristim svoja zakonska prava, no ovaj put učinit ću iznimku!'

Naime, odvjetnik HDZ-a strahuje da se ne bi dogodio slučaj da se podigne optužnica protiv njegove stranke, a da nema obranu Ive Sanadera od 22. studenog: 'Kako je uvijek dobro informirana Slobodna Dalmacija najavila podizanje optužnice protiv moje stranke do kraja tjedna, učinilo mi se neobično važnim da prije podizanja optužnice barem pročitam sadržaj tog zapisnika, no ako u USKOK-u smatraju da to ne spada u elementarna prava obrane, onda ću im se ja ispričati. U suprotnom očekujem njihovu ispriku zbog obmanjivanja javnosti! I to od čelnog čovjeka, ne od glasnogovornika!

Podsjetimo, ravnatelj USKOK-a je Dinko Cvitan.

Gredelj je priložio i svoj službeni zahtjev USKOK-u u kojem ih moli da mu što prije dostave posljednji spis. Za kraj je pozvao Glavnog državnog odvjetnika da 'provede efikasnu istragu o tome na koji su način tajne informacije iz institucije kojoj je na čelu dospjele u javnost'!