imenovanje novih zamjenika ministara

Grčki premijer prepustio Katrougalosu ministarstvo vanjskih poslova

15.02.2019 u 14:22

Bionic
Reading

Grčki premijer Aleksis Cipras u petak je imenovao Georga Katrougalosa ministrom vanjskih poslova, odrekavši se dužnosti koju je sam privremeno obnašao nakon ostavke Nikosa Kociasa u listopadu 2018., rekao je glasnogovornik vlade

Do imenovanja je došlo nakon što su Grčka i Makedonija riješile višedesetljetni spor prošli mjesec provedbom Prespanskog sporazuma kojim se službeno ime grčke susjede promijenilo u Sjeverna Makedonija.

Premijer Cipras preuzeo je dužnost i ministra vanjskih poslova u listopadu pošto je Kocias dao ostavku u jeku izvješća o podjelama u vladi oko tog pitanja.

'Nakon uspješnog zaključenja ... Prespanskog sporazuma, premijer više ne misli držati resor ministarstva vanjskih poslova', rekao je glasnogovornik vlade Dimitris Canakopulos.

Katrougalos je obnašao dužnost zamjenika ministra vanjskih poslova, baveći se europskim poslovima. Ove promjene također će uključiti nekoliko novih zamjenika ministara - unutarnjih poslova, rada, migracija i infrastrukture. Novi će ministri prisegu dati u ponedjeljak, rekao je glasnogovornik vlade.