šef sdp-a

Grbin: Puljak je od drugih tražio transparentnost, a sada ju odbija

07.07.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u petak da je glasanje o kreditu od 150 milijuna eura, koji će Grad Split podići kod Europske investicijske banke, pokazalo da se splitski gradonačelnik Ivica Puljak ne drži obećanja o transparentnosti, za koju se nekoć zalagao

"SDP je od Grada tražio da se za svaki projekt dodatno razgovara, tražili smo transparentnost, da u odluke o tome kako će se koristiti novac budu upućene u Gradsko vijeće. Puljak to nije prihvatio, što ne mogu razumjeti jer se on u više navrata sam zalagao za transparentnost. Jedno je zalagati se za transparentnost drugih, a kada bi ti trebao biti transparentan, onda to odjednom ne radiš", rekao je Grbin novinarima u Hrvatskom saboru.

Splitski gradski vijećnici jučer su s minimalnom većinom glasova usvojili odluku o podizanju 150 milijuna eura kredita kod Europske investicijske banke, što je izazvalo raskol među dvojicom SDP-ovih vijećnika, od kojih je Damir Barbir glasao 'za', a Davor Matijević 'protiv'.

Zbog toga je Matijević, ujedno i predsjednik gradskog ogranka, najavio da će pokrenuti postupak izbacivanja Barbira iz SDP-a jer je glasovao protivno stajalištima stranačkih tijela. Pritom je optužio gradonačelnika Puljka da je potkupio Barbira i nastavio "politiku žetona u kojoj kopira ono što su radili HDZ, Kerum, pa i SDP dok je bio na vlasti"

O sudbini vijećnika Barbira predsjednik SDP-a nije htio govoriti.

"To je stranačko pitanje o kojem ćemo razgovarati na stranačkim tijelima u danima pred nama", kazao je Grbin.