NAJAVA IZ STOŽERA

Grba Bujević najavila: Razmatra se vraćanje rada nedjeljom već od sljedećeg tjedna

23.05.2020 u 18:24

Bionic
Reading

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu i jedna od čelnih osoba Stožera civilne zaštite Maja Grba Bujević izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da u protekla 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih od koronavirusa, no ponovila je više puta istaknutu poruku - nije vrijeme za opuštanje

Gostujući u dnevniku televizije N1, na pitanje jesu li stečeni uvjeti da se proglasi kraj epidemije, Grba Bujević odgovara da se to neće dogoditi dokle god su ljudi bolesni i na respiratorima. 'Nije to baš tako - sad ćemo samo tjedan dana nemati novooboljelih pa da proglasimo kraj epidemije. Treba se ispuniti niz uvjeta', rekla je.

Potvrdila je kako se na poticaj poduzetnika razmatra skraćenje vrijeme obavezne dezinfekcije trgovina koje trenutno iznosi jedan sat. 'Mjere su blaže, pa vjerujem da će to biti predloženo', rekla je, potvrdivši da će nove mjere biti objavljene u srijedu, a u sklopu njih rad nedjeljom bi ponovo trebao biti dopušten.

Govoreći o drugom valu koronavirusa, Grba Bujević najavila je da će se unaprijed pripremiti dobra strategija. 'Svašta smo naučili u ovoj koroni, sve ovisi o epidemiološkoj slici', kaže.