u posljednje četiri godine

Gradske ljekarne Sisak u obnovu i modernizaciju uložile gotovo tri milijuna kuna, na proljeće uvode i online trgovinu

19.01.2023 u 19:26

Bionic
Reading

Županijska ustanova Gradske ljekarne Sisak uložila je u posljednje četiri godine u obnovu svojih osam ljekarni 2,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, bez kreditnog zaduženja, priopćeno je u srijedu iz Sisačko-moslavačke županije

Obnovom i opremanjem ljekarni znatno su poboljšani uvjeti rada za 34 zaposlenih, a ravnatelj županijske ljekarničke ustanove Darko Srbljanin ističe da su u četiri ljekarne u Sisku te po jednoj u Hrvatskoj Dubici, Jasenovcu, Lekeniku i Sunji građanima dostupni svi lijekovi.

Tijekom epidemije koronavirusa ljekarnici su, kao i liječnici i medicinske sestre, odradili lavovski dio posla jer je život u to vrijeme bio nezamisliv bez ljekarne. Srbljanin je pohvalio ljekarnike koji su bili su na prvoj crti obrane od koronavirusa jer ljekarne nisu prekidale rad ni za vrijeme epidemije ni nakon potresa, kada je ustanova preuzela opskrbu lijekovima na cijelom području pogođenom potresom.

Ljekarnica s dugogodišnjim iskustvom u Gradskim ljekarnama Sisak Nives Veršić, koja radi u ljekarni u sisačkome robnom centru jer zgrada matične ljekarne u Kranjčevićevoj ulici još nije obnovljena, rekla je da su u tomu moderno uređenom i opremljenom prostoru "puno bolji uvjeti za rad" i da je znatno veći promet.

Kako bi zadovoljile potrebe građana, Gradske ljekarne uvele su, izvan redovitoga radnog vremena, subotom i nedjeljom dežurstvo u Ljekarni 2, a noću i blagdanima u Ljekarni 1. Od 2018. do 2021. godine ljekarne su ostvarile visok rast prihoda od 27 posto, koji je prije toga iznosio tek dva posto. Trenutačno se radi na pripremama za uvođenje web-shopa od proljeća ove godine, stoji u priopćenju Sisačko-moslavačke županije.