zaštita djelatnika

Gradska uprava Splita zbog koronavirusa uvodi novi režim rada

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 13.03.2020 23:14
  • Objavljeno 13.03.2020 u 23:14
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Splitska Gradska uprava u petak je najavila kako će se, sukladno odluci Ministarstva zdravstva o proglašenju opasnosti od epidemije koronavirusa, od ponedjeljka sva njena komunikacija odvijati putem telefona i elektronske pošte

Stranke će se u uredima primati isključivo u terminima unaprijed dogovorenima putem telefona ili elektronske pošte, navodi se u priopćenju. Gradske tvrtke, Vodovod i kanalizacija, Čistoća i Split parking također su pozvale korisnike usluga da komunikaciju obavljaju telefonom ili elektroničkom poštom, a sve u cilju suzbijanja koronavirusa, zaštite i djelatnika i građana.

"Poštovani sugrađani, na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo. Jedino tako, ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu, Dalmaciji i u domovini Hrvatskoj, u konačnici i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normalu", poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Gradske ustanove u kulturi prema uputama Stožera za civilnu zaštitu  odgodile su sve predviđene manifestacije i događaje, a odgađaju se i sva sportska događanja u sportskim objektima Grada Splita.

Prema Odluci Vlade od ponedjeljka neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama ni na fakultetima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavu će organizirati na elektronski način, o čemu su svi roditelji i učenici već dobili ili će dobiti upute u svojim školama koje su spremne za izvođenje nastave sukladno uputama Ministarstva.

Osnovne škole Grada Splita primit će učenike nižih razreda kojima roditelji radi posla ne mogu osigurati njihovu skrb od 8 do 16 sati.

Vrtići čiji je osnivač Grad Split (DV Cvit Mediterana, DV Grigor Vitez, DV Radost i DV Marjan) također će od ponedjeljka biti otvoreni za djecu čiji roditelji rade i ne mogu organizirati čuvanje kod kuće. Upućujemo roditelje da detaljne informacije zatraže u školama i vrtićima koje njihova djeca pohađaju, stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!