među najštedljivijima

Gradonačelnik Svete Nedjelje prodao tri službena auta, kupio novi, pa na tom poslu 'zaradio' više od 80.000 kuna

15.03.2019 u 15:32

Bionic
Reading

Unatoč tome što su na samom vrhu po proračunskim prihodima i suficitu proračuna, gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec iz voznog parka prodao je tri vozila kako bi se proračun rasteretio nepotrebnog troška održavanja

Riječ je o automobilima Citroen C5 za iznos od 23.111 kuna, Toyota Avensis za iznos od 11.333 kune te Mitsubishi Outlander, hibridno vozilo, za iznos od 140.808 kuna. Od ukupnog iznosa, oko 175.000 kuna, izdvojili su više od 90 tisuća kuna za Suzuki Swift koji je, kako ističe gradonačelnik Dario Zurovec, sasvim dovoljan i primjeren za obavljanje svakodnevnog gradonačelničkog posla, prenosi Gradonačelnik.hr.

'Nije nam u cilju baviti se populizmom, ali smo zaključili da u Svetoj Nedjelji, koja se proteže na oko 40 kvadratnih kilometara te je relativno blizu Zagreba, automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase. U svakom aspektu poslovanja nastojimo biti racionalni, pa nam je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed', objašnjava gradonačelnik.