IVAN VRKIĆ

Gradonačelnik Osijeka završio u samoizolaciji

21.06.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Iako mu samoizolacija nije određena, u nju se sam stavio i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, koji je prije pet dana bio u kontaktu s muškarcem kojemu je zaraza potvrđena u petak.

'Riječ je o mom susjedu, a kako živimo u istoj zgradi prije pet dana me je posjetio. On tada nije imao nikakve simptome, ali je ispalo dobro da smo bili na distanci jedan od drugoga i da se nije dugo zadržao. Nakon što mu je potvrđena zaraza i mene je o tome obavijestio, a ja sam se javio epidemiolozima, koji su mi rekli da će me testirati sedam dana nakon našeg susreta. Do tada ću odgovorno ostati u stanu i čekati nalaze testa nakon čega ću odlučiti hoću li nastaviti s radom i s terapijama koje imam u Bizovačkim toplicama', rekao je Vrkić, koji zbog prošlogodišnje kardiokirurške operacije te moždanog udara spada u rizičnu grupu ljudi, za Jutarnji list.

Zasad nije razvio nikakve simptome Covida-19. Iz Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestili su da epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih, šire krug kontakata oboljelih osoba i prema potrebi određuju samoizolaciju te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

U Osijeku je od nedjelje ujutro pet novooboljelih od Covida-19. Riječ je o mlađim osobama koje su bliski kontakti dvojice muškaraca kojima je zaraza potvrđena u petak. Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 40 osoba u samoizolaciji.