VRKIĆ KOMENTIRA SVAĐU

Gradonačelnik Osijeka: 'Predsjedničino zanimanje za Slavoniju nas emocionalno stabilizira'

01.06.2018 u 14:40

Bionic
Reading

Gradonačelnik Ivica Vrkić susreo se nakon njenog izmiještanja ureda u Osijek s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, a iskoristio je priliku te komentirao svađu između nje i Vlade oko zajedničke sjednice vezane za demografiju

'Sama osoba koja je predsjednica sa političkim ugledom i autoritetom i njeno zanimanje za situaciju u Slavoniji nas emocionalno stabilizira i utječe na nas. Vidimo da imamo vrlo ozbiljnog partnera u namjeri da operativno to, preko Vlade i onih koji su za to zaduženi i imaju ovlasti, zajednički pronađeno najbolja rješenja da što manje ljudi odlazi iz ovih krajeva i da se što više zapošljavaju', izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić za N1.

Na pitanje o sukobu Vlade i predsjednice oko zajedničke sjednice Vlade, Vrkić je za N1 kazao da je to 'rezultat tranzicije'. 'Često zaboravljamo da smo mlado društvo. Svi želimo demokraciju, a nitko ne bi želio učiti i nitko ne bi htio kulturološki uzrasti jer u demokraciji treba više razumijevanja i više različitosti, a mi smo svi na svojim početnim pozicijama i nasljeđu koje imamo iz prethodnog režima i nismo se spremni mijenjati', dodao je Vrkić.

  • +19
Ivica Vrkić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL