epidemija

Grad Rijeka uveo niz novih mjera prevencije širenja zaraze koronavirusom

16.03.2020 u 15:11

Bionic
Reading

U cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom, Grad Rijeka sa svojim trgovačkim i komunalnim društvima donio je dodatne mjere zaštite koje će biti na snazi do 14. travnja 2020. godine, uz praćenje svih novih naputaka i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite

Grad Rijeka, nakon što je prošlog tjedna odgodio sve kulturne i sportske manifestacije te zatvorio svoje ustanove u kulturi i ograničio rad sportskih objekata kojima upravlja, od ponedjeljka uvodi dodatne mjere u cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom, priopćili su iz Gradske uprave.

U potpunosti se zatvaraju svi sportski objekti koji su u vlasništvu Grada Rijeke ili njima upravlja TD Rijeka sport. Zatvara se za građane i Gradska knjižnica Rijeka, a korisnici se upućuju na mogućnost korištenja usluge e-knjiga.

Sva upravna tijela gradske uprave Grada Rijeke nastavljaju raditi u redovnom radnom vremenu, s time da se izravan rad sa strankama svodi na minimum te će se on odvijati primarno putem telefona, pošte ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima u neposrednom kontaktu sa strankama.

KD Kozala daje preporuku građanima da sahrane pokojnika organiziraju u krugu obitelji.

KD Autotrolej uvodi nove mjere za putnike: ukida ulaz na prva vrata – svi putnici ulaze i izlaze na druga, treća, odnosno četvrta vrata (ovisno o vrsti i tipu autobusa), a vozački prostor se odvaja od putničkog salona na način da je fizički odijeljen.

Ukida se prodaja karata kod vozača. Na snazi će biti vozni red koji je inače na snazi za vrijeme školskih praznika.

Klubovi za starije osobe ne rade, no distribucija pučke kuhinje se neometano odvija kao i do sada na sljedećim punktovima: Klub starijih osoba Pećine, Belveder, Potok i Zamet.

Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke tijekom dvotjedne obustave odgojno-obrazovnih procesa u svojim ustanovama imaju organiziran prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.