HUMANITARNA GESTA

Grad Rijeka poklanja Vukovaru most preko rijeke Vuke

16.11.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Grad Rijeka se, u sklopu donacija koje gradovi daju Gradu Vukovaru kao gradu heroju, ove godine odlučio za donaciju pješačkog mosta preko rijeke Vuke, kao jednu od građevina koje su važne za poboljšanje uvjeta življenja u Vukovaru

Most na rijeci Vuki osigurat će pješačku komunikaciju između Vukine ulice i naselja Olajnica u Vukovaru. Bit će čelične lučne konstrukcije, ukupne dužine 46,94 metra i širine 4,10 metara, od čega je prometna ploha tri metra. Predviđena cijena izgradnje iznosi 1,5 milijuna kuna + PDV.

Grad Rijeka, inače, već niz godina na različite načine surađuje s Gradom Vukovarom. Nakon pomoći tijekom Domovinskog rata i nakon njega, Rijeka je 2000. godine značajno sudjelovala u obnovi Sportske dvorane Borovo. U 2010. godini Rijeka se uključila u akciju Solidarnost za Vukovar stipendirajući deset studenata s prebivalištem na području Grada Vukovara, a ta je tradicija nastavljena i u 2011. godini. Pomoć je pružena i vukovarskoj Osnovnoj školi Josip Matoš i SOS Dječjem selu Ladimirevci kraj Valpova tako što se Grad Rijeka u travnju 2010. uključio u humanitarnu akciju darivanja informatičke opreme koju je organiziralo Moto društvo Young – 4ever Rijeka.

Vojko Obersnel i Željko Sabo, gradonačelnici prijateljskih gradova Rijeke i Vukovara, danas će u Salonu Grada Rijeke potpisati Sporazum o uređenju međusobnih prava i obveza vezano uz izgradnju pješačkoga mosta preko rijeke Vuke u Vukovaru. Grad Rijeka u tom projektu nastupa kao donator izgradnje, a IGH d.d. kao donator projekta.

Potpisivanju tog sporazuma nazočit će suradnici iz oba grada, nadležni za realizaciju tog projekta te predstavnik IGH d.d., direktor PC Rijeka Egon Dujmić.