HDZ-OVCI O OBERSNELOVOM PRORAČUNU

'Grad Rijeka je kao Galeb, olupina koja pušta'

07.07.2011 u 16:52

Bionic
Reading

'Obersnelov proračun je kao brod Galeb, ima ime, prošlost, povijest, ali danas je to stara olupina, koja pušta, koju krpaju da ne potone', izjavio je danas HDZ-ov gradski vijećnik Josip Rupčić, kritizirajući najnoviji rebalans riječkog gradskog proračuna

Rupčić tvrdi da je riječki proračun u konstantnom smanjenju, a gradska vlast samo poskupljuje cijenu vode ili pak diže cijenu prireza. Njegov kolega Branko Rađa bio je još oštriji te je gradonačelnika Obersnela pozvao na odgovornost i djela ili ostavku.
Tvrtke Energo i Vodovod i kanalizacije su u minusu 37 milijuna kuna, a Riječani plaćaju skupu vodu, iako su u ovih 20 godina utrošene stotine milijuna kuna u opskrbu. 'Gradonačelniče, zar vas nije sram?' upitao se Rađa.

Predsjednica kluba HDZ-ovih vijećnika Tomislava Zečević Pedić naglasila je da su obilježja Obersnelove vladavine neispunjena obećanja, poskupljenja, mito, korupcija, nepotizam te komunalne tvrtke u gubicima.

'Godinama slušamo kako je Rijeka transparentna, gradonačelnik se javno hvali da će na svaku pa i najmanju prijavu reagirati, smijeniti one koji su se ogriješili. I onda policija otkrije da je šefica Direkcije za poslovne prostore Željka Marković umiješana u aferu oko primanja mita, a to je samo jedna od mnogih afera u vrijeme vladavine Vojka Obersnela i Željka Jovanovića, i nitko ne poduzme adekvatnu mjeru i primjereno reagira. Gradonačelnik i dogradonačelnik jesu izrazili zgražanje nad svima koji svoj položaj iskorištavaju u osobne svrhe, ali djelatnicu Gradske uprave vraćaju na radno mjesto', rekala je Zečević Pedić.